Mézes mustáros csirkeragu

  • - május 16, 2018
  • Kedvelés!
Mézes mustáros csirkeragu
Mézes mustáros csirkeragu
Előkészítés
10 perc
Főzés
40 perc
Teljes idő
50 perc
 

A szaftos és tejfölös csirkénél nincs is jobb, melyet most mézzel, mustárral és egy kis zöldborsóval is megbolondítottunk. Viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthető, így ezzel a recepttel bármikor ízletes ebédet varázsolhatsz a családi asztalra.

Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Csirkehús, Mártás, Mézes mustáros szósz
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 1 egész csirkemellfilé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 25 dkg zöldboró
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
Elkészítés
  1. A csirkemellfilét hosszabb csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal, majd olívaolajon elkezdjük sütni. Nem kell pirosra pirítani.

  2. Ha már félig elkészült, hozzátesszük a zöldborsót és a karikákra vágott sárgarépát, felöntjük kevés vízzel, majd fedő alatt addig pároljuk, míg a hozzávalók megpuhulnak.

  3. Eközben a tejfölt keverjük ki a liszttel és a pirospaprikával, adjunk hozzá egy pár kanálnyit a hús szaftjából, majd az egészet öntsük a csirkéhez. Néhány perc alatt rottyantsuk össze és már készen is van a ragu. Ha szükséges ízlés szerint tovább fűszerezzük sóval és borssal.

  4. Az elkészült ragut spagetti tésztával, de akár rizzsel is tálalhatjuk, tetejét pedig szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..