Go Back

Pikáns csicseriborsó szendvicskrém

A csicseriborsó kiváló alapanyag ehhez a pikáns szendvicskrém elkészítéséhez, mely tökéletes választás reggelire, vacsorára, vagy akár vendégvárónak is.
Prep Time30 minutes
Total Time30 minutes
Course: Előétel, Reggeli
Cuisine: Magyar
Keyword: Csicseriborsó, Egészséges recept, Szendvicskrém

Ingredients

  • 400 g csicseriborsó
  • 1 db kápia paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • színes bors, só
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • fél citrom leve

Instructions

  • A kápia paprikát megmossuk és a héjában hagyott, megtört fokhagymával együtt egy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük.
  • A fokhagymát ne égessük meg, így ha már puha azt vegyük ki előbb.
  • Miután a paprika is elkészült, vegyük ki a sütőből és tegyük félre hűlni.
  • Eközben a konzerv csicseriborsót leszűrjük, majd az aprítógépbe tesszük.
  • Hozzáadjuk a fűszereket, a héjából kinyomott fokhagymát, és a kihűlt paprikát, majd a kevés olívaolajjal krémesre daráljuk.
  • Végül facsarjuk bele a fél citrom levét, és még krémesítsük pár másodpercig.
  • Friss kenyérre, pirítosra kenve tálaljuk.

Notes

A kész szendvicskrémet jól zárható, széles falú üvegbe, vagy műanyag dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
 
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.