Pikáns csicseriborsó szendvicskrém
A csicseriborsó kiváló alapanyag ehhez a pikáns szendvicskrém elkészítéséhez, mely tökéletes választás reggelire, vacsorára, vagy akár vendégvárónak is.
Prep Time30 minutes mins
Total Time30 minutes mins
Course: Előétel, Reggeli
Cuisine: Magyar
Keyword: Csicseriborsó, Egészséges recept, Szendvicskrém
- 400 g csicseriborsó
- 1 db kápia paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- színes bors, só
- kakukkfű
- olívaolaj
- fél citrom leve
A kápia paprikát megmossuk és a héjában hagyott, megtört fokhagymával együtt egy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük.
A fokhagymát ne égessük meg, így ha már puha azt vegyük ki előbb.
Miután a paprika is elkészült, vegyük ki a sütőből és tegyük félre hűlni.
Eközben a konzerv csicseriborsót leszűrjük, majd az aprítógépbe tesszük.
Hozzáadjuk a fűszereket, a héjából kinyomott fokhagymát, és a kihűlt paprikát, majd a kevés olívaolajjal krémesre daráljuk.
Végül facsarjuk bele a fél citrom levét, és még krémesítsük pár másodpercig.
Friss kenyérre, pirítosra kenve tálaljuk.