A pásztor tarhonyát a hagyományos módtól eltérően rakott változatban készítettük el. Igazi füstölt íz egy kis sajttal felturbózva.
Prep Time5 minutesmins
Cook Time30 minutesmins
Total Time35 minutesmins
Course: Főétel, Rakott étel
Cuisine: Magyar
Keyword: Egytálétel, Kolbászos, Tarhonya, Vidéki ízek
Servings: 6adag
Ingredients
20dkgtarhonya
10dkgfüstölt szalonna
10dkgkolbász
1dbvöröshagyma
1dbpaprika
1evőkanálfűszerpaprika
só ízlés szerint
4dlvíz
1pohárkis tejföl
15dkgreszelt sajt
Instructions
A szalonnát kockára vágjuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk. Kezdjük el pirítani a szalonnát, majd ha már engedett kevés zsírt adjuk hozzá a kolbászt és süssük ropogósra.
Közben a hagymát felaprítjuk, valamint a paprikát is apróbb szeletekre vágjuk.
A tarhonyát hozzáadjuk a húshoz és a szalonnás-kolbászos zsírban pár percig pirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a felaprított hagymát és paprikát. Az egészet felöntjük vízzel, majd fűszerezzük. Letakarjuk fedővel és lassú tűzön hagyjuk rotyogni, hogy a tarhonya kellően megpuhuljon, ha szükséges öntsünk még hozzá vizet.
Amint elkészült, veszünk egy jénai tálat beleöntjük a tarhonya felét, elsimítjuk majd megkenjük telföllel a tetejét, erre rátesszük a második adag tarhonyát, végül ismét tejfölözzük és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.