Go Back

Rakott pásztortarhonya

A pásztor tarhonyát a hagyományos módtól eltérően rakott változatban készítettük el. Igazi füstölt íz egy kis sajttal felturbózva.
Prep Time5 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time35 minutes
Course: Főétel, Rakott étel
Cuisine: Magyar
Keyword: Egytálétel, Kolbászos, Tarhonya, Vidéki ízek
Servings: 6 adag

Ingredients

  • 20 dkg tarhonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 4 dl víz
  • 1 pohár kis tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

Instructions

  • A szalonnát kockára vágjuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk. Kezdjük el pirítani a szalonnát, majd ha már engedett kevés zsírt adjuk hozzá a kolbászt és süssük ropogósra.
  • Közben a hagymát felaprítjuk, valamint a paprikát is apróbb szeletekre vágjuk.
  • A tarhonyát hozzáadjuk a húshoz és a szalonnás-kolbászos zsírban pár percig pirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a felaprított hagymát és paprikát. Az egészet felöntjük vízzel, majd fűszerezzük. Letakarjuk fedővel és lassú tűzön hagyjuk rotyogni, hogy a tarhonya kellően megpuhuljon, ha szükséges öntsünk még hozzá vizet.
  • Amint elkészült, veszünk egy jénai tálat beleöntjük a tarhonya felét, elsimítjuk majd megkenjük telföllel a tetejét, erre rátesszük a második adag tarhonyát, végül ismét tejfölözzük és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.