Fűszeres gombafasírt
A fasírt sokféle módon elkészíthető és ízesíthető. A húsos változaton kívül a zöldséges fasírt is igazi finomság lehet, mely krumplipüré, főzelékek mellé is elkészíthető, de akár hidegtálakat is gazdagíthatunk vele. Sőt akár vega hamburgerekbe is beilleszthető a húspogácsa helyett.
Prep Time10 minutes mins
Cook Time20 minutes mins
Total Time30 minutes mins
Course: Ebéd, Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Fasírt, Gomba
Servings: 6 adag
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 3 db tojássárgája
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 3 evőkanál tejföl
- 1 db kifli
- tej
- 2 dl olívaolaj
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál só
- grillfűszer ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
A vöröshagymát meghámozzuk és felaprítjuk, majd olajon megpirítjuk és félre tesszük.
A kiflit felkarikázzuk és kevés tejbe beáztatjuk.
Amennyiben egész gombát vettünk, úgy azokat szintén megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk fel, végül sózzuk, megszórjuk köménymaggal és olajon megpároljuk.
A pirított hagymát és a megpárolt gombát összeöntjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a tejbe beáztatott kiflit, a fűszerkeveréket, a tejfölt, és 1 kk borssal, sóval megszórjuk, majd jól összedolgozzuk. Kevés zsemlemorzsát is tehetünk hozzá, hogy könnyebben tudjunk belőle fasírt formát készíteni.
A kész fasírtokat zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.