Go Back

Fűszeres gombafasírt

A fasírt sokféle módon elkészíthető és ízesíthető. A húsos változaton kívül a zöldséges fasírt is igazi finomság lehet, mely krumplipüré, főzelékek mellé is elkészíthető, de akár hidegtálakat is gazdagíthatunk vele. Sőt akár vega hamburgerekbe is beilleszthető a húspogácsa helyett.
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Course: Ebéd, Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Fasírt, Gomba
Servings: 6 adag

Ingredients

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 3 db tojássárgája
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db kifli
  • tej
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál
  • grillfűszer ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors

Instructions

  • A vöröshagymát meghámozzuk és felaprítjuk, majd olajon megpirítjuk és félre tesszük.
  • A kiflit felkarikázzuk és kevés tejbe beáztatjuk.
  • Amennyiben egész gombát vettünk, úgy azokat szintén megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk fel, végül sózzuk, megszórjuk köménymaggal és olajon megpároljuk.
  • A pirított hagymát és a megpárolt gombát összeöntjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a tejbe beáztatott kiflit, a fűszerkeveréket, a tejfölt, és 1 kk borssal, sóval megszórjuk, majd jól összedolgozzuk. Kevés zsemlemorzsát is tehetünk hozzá, hogy könnyebben tudjunk belőle fasírt formát készíteni.
  • A kész fasírtokat zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.