Go Back

Krémes paradicsomleves tortellinivel

Ha eljött a paradicsomszezon ideje, akkor miért ne készítenénk egy igazán krémes és ízletes paradicsomlevest. Hogy fokozzuk az ízek harmóniáját, a lédús paradicsomokat friss bazsalikommal és görög joghurttal bolondítjuk meg. 
Prep Time10 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time40 minutes
Course: Leves
Cuisine: Mediterrán
Keyword: Olasz konyha, Paradicsomleves, Tortellini
Servings: 6 adag

Ingredients

  • 0,5 kg paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis csokor friss bazsalikom (kb. 10 levél)
  • 0,5 l paradicsompüré
  • 1 dl víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • olívaolaj
  • 1 csomag sajtos tortellini

Instructions

  • Az egész paradicsomokat félbe vágjuk, a fokhagymákat pedig megpucoljuk. A bazsalikom leveleket megmossuk és felaprítjuk.
  • Az előkészített zöldségeket egy hőálló tálba, vagy jénai tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, és sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, hogy intenzívebb legyen az ízük.
  • Ha a paradicsom elkészült, kivesszük és egy tálba tesszük, hozzáöntjük a paradicsomszószt, az 1 dl vizet, majd az egészet összeturmixoljuk, hogy ne legyen darabos.
  • A levest sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis kanál ételízesítőt, majd 10 percig forraljuk.
  • Eközben a tortellinit főzzük ki sós vízben, kb 7-8 percig.
  • Ha a leves már félig kihűlt, keverünk bele görög joghurtot, és az elkészült tortellinikkel együtt tálaljuk.