Az egész paradicsomokat félbe vágjuk, a fokhagymákat pedig megpucoljuk. A bazsalikom leveleket megmossuk és felaprítjuk.
Az előkészített zöldségeket egy hőálló tálba, vagy jénai tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, és sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, hogy intenzívebb legyen az ízük.
Ha a paradicsom elkészült, kivesszük és egy tálba tesszük, hozzáöntjük a paradicsomszószt, az 1 dl vizet, majd az egészet összeturmixoljuk, hogy ne legyen darabos.
A levest sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis kanál ételízesítőt, majd 10 percig forraljuk.
Eközben a tortellinit főzzük ki sós vízben, kb 7-8 percig.
Ha a leves már félig kihűlt, keverünk bele görög joghurtot, és az elkészült tortellinikkel együtt tálaljuk.