Zabpelyhes túrós zsemle
Manapság sokan kerülik a fehér lisztet és igyekeznek egészségesebben étkezni. Kipróbáltuk a zsemle egyik alternatív, zabpelyhes túrós változatát, melyet a tápanyagban gazdag hozzávalóknak köszönhetően bűntudat nélkül fogyaszthatunk.
Prep Time10 minutes mins
Cook Time20 minutes mins
Total Time30 minutes mins
Course: Péksütemény, Reggeli
Cuisine: Magyar
Keyword: Egészséges, Reggeli, Túró, Zabpehely, Zsemle
Servings: 6 darab
- 3 db tojás
- 1 teáskanál só
- 5 g sütőpor
- 150 g túró
- 300 g zabpehely
- kevés víz
A hozzávalókat a víz kivételével tegyük egy keverő tálba majd kezdjük el összedolgozni.
Adjunk hozzá annyi vizet, hogy a tészta összeálljon, de ne ragadjon túlságosan. A normál tésztához képest puhább tésztát kapunk, hiszen ebben nincs liszt.
Formázzunk tenyérnyi zsemléket, majd helyezzük őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejüket vágjuk be és szórjuk meg lenmaggal vagy szezámmaggal.
180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig süssük.