Go Back

Zabpelyhes túrós zsemle

Manapság sokan kerülik a fehér lisztet és igyekeznek egészségesebben étkezni. Kipróbáltuk a zsemle egyik alternatív, zabpelyhes túrós változatát, melyet a tápanyagban gazdag hozzávalóknak köszönhetően bűntudat nélkül fogyaszthatunk.
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Course: Péksütemény, Reggeli
Cuisine: Magyar
Keyword: Egészséges, Reggeli, Túró, Zabpehely, Zsemle
Servings: 6 darab

Ingredients

  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 5 g sütőpor
  • 150 g túró
  • 300 g zabpehely
  • kevés víz

Instructions

  • A hozzávalókat a víz kivételével tegyük egy keverő tálba majd kezdjük el összedolgozni.
  • Adjunk hozzá annyi vizet, hogy a tészta összeálljon, de ne ragadjon túlságosan. A normál tésztához képest puhább tésztát kapunk, hiszen ebben nincs liszt.
  • Formázzunk tenyérnyi zsemléket, majd helyezzük őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejüket vágjuk be és szórjuk meg lenmaggal vagy szezámmaggal.
  • 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig süssük.