Go Back

Cukkinifasírt

A cukkini manapság igazán kedvelt zöldségek közé tartozik. Könnyű vele dolgozni és számtalan étel elkészíthető belőle. Nemcsak olcsó, de kalóriaszegény és egészséges is. Egy igazán könnyű fasírt recept, mely akár hidegtálak, előételek ízletes szereplője lehet.
Prep Time25 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time40 minutes
Course: Ebéd, Előétel, Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Cukkini, Előétel, Fasírt
Servings: 4 adag

Ingredients

  • 5 db tojás
  • 2 db cukkini
  • 3 közepes szelet kenyér
  • friss petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Instructions

  • A cukkinit megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, kicsit állni hagyjuk, végül pedig jól kinyomkodjuk a levét.
  • A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, majd kevés olajon megpároljuk.
  • 3 darab tojás keményre főzünk, majd eltávolítjuk a héját és szintén lereszeljük.
  • Veszünk egy nagyobb tálat és minden hozzávalót a zsemlemorzsán kívül beleteszünk: a kinyomkodott cukkinit, a szeletelt kenyeret, a párolt hagymákat, a 3 db főtt és reszelt tojást, valamint a 2 db nyers tojást is beleütjük. Végül pedig fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és aprított friss petrezselyemmel.
  • A keveréket jó összedolgozzuk kézzel, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy a massza formázható legyen.
  • Kisebb golyókat vagy pogácsákat formázzunk, melyeket forró olajban aranybarnára sütünk.

Notes

A fasírtot előkészíthetjük akár előző este is, majd reggelig a hűtőben hagyhatjuk pihentetni a masszát, így az ízek jól összeérnek.