Frissen szedett zöldbab esetén a babokat megmossuk, a végeit levágjuk és felaprítjuk. Fagyasztott zöldbabból is készíthető.
A zöldbabot nagyobb fazékba tesszük, és kevés olajon kicsit megpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, beletesszük a húsleveskockát, majd kb. 20 percig főzzük, hogy a bab kellően megpuhuljon.
Kb. 40 ml olajjal elkeverjük a lisztet, és kis lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk tovább. Végül rászórjuk a fűszerpaprikát, mellyel szintén elkeverjük,azonnal felöntjük és kikeverjük kevés hideg vízzel.
Ezt követően jöhet a tejföl rá, mellyel szintén megpróbáljuk simára keverni, tegyünk hozzá néhány kanál levet is, majd öntsük a babhoz folyamatos kevergetés mellett.
Tálaljuk fasírttal vagy pörkölttel ízlés szerint.