Go Back

Olaszos melegszendvics

Isteni olaszos melegszendvics, mely reggelire és vacsorára is gyorsan elkészíthető. A piros pesto igazán pikáns ízt kölcsönöz a szendvicsnek. Próbáld ki te is és garantáltan nem marad üres a hasad.
Prep Time10 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time20 minutes
Course: Reggeli, Vacsora
Cuisine: Magyar
Keyword: Melegszendvics, Olaszos ízvilág
Servings: 2 adag

Ingredients

  • 2 db zsemle
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 csomag mozzarella sajt
  • 1 tálca selyemsonka
  • 1 db paradicsom
  • piros pesto
  • bazsalikom

Instructions

  • A zsemléket félbe vágjuk és megkenjük piros pestoval.
  • A trappista sajtot lereszeljük, a mozzarellát pedig vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk és szintén felszeleteljük.
  • A pestoval megkent zsemlére helyezzük először a szeletelt sonkát, a felkarikázott paradicsomot, a mozzarellát, végül a reszelt sajtot, majd a tetejét megszórjuk bazsalikommal.
  • 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük.