Olaszos melegszendvics
Isteni olaszos melegszendvics, mely reggelire és vacsorára is gyorsan elkészíthető. A piros pesto igazán pikáns ízt kölcsönöz a szendvicsnek. Próbáld ki te is és garantáltan nem marad üres a hasad.
Prep Time10 minutes mins
Cook Time10 minutes mins
Total Time20 minutes mins
Course: Reggeli, Vacsora
Cuisine: Magyar
Keyword: Melegszendvics, Olaszos ízvilág
Servings: 2 adag
- 2 db zsemle
- 15 dkg trappista sajt
- 1 csomag mozzarella sajt
- 1 tálca selyemsonka
- 1 db paradicsom
- piros pesto
- bazsalikom
A zsemléket félbe vágjuk és megkenjük piros pestoval.
A trappista sajtot lereszeljük, a mozzarellát pedig vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk és szintén felszeleteljük.
A pestoval megkent zsemlére helyezzük először a szeletelt sonkát, a felkarikázott paradicsomot, a mozzarellát, végül a reszelt sajtot, majd a tetejét megszórjuk bazsalikommal.
180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük.