Go Back

Póréhagymás burgonyakrémleves

Ha egy igazán különleges, ám egyszerű krémlevesre vágysz, akkor ezt az isteni burgonyakrémlevest ki kell próbálnod. Egy kevés édesburgonyával, póréhagymával, valamint szerecsendióval dobtuk fel az egészet, ezáltal még kellemesebb ízvilágot kaptunk.
Friss pirítóssal egyszerűen ellenállhatatlan. Mivel elég kiadós, így egy könnyű főétel mellé ajánljuk, akár töltött lángos, vagy pogácsa mellé.
Prep Time15 minutes
Cook Time35 minutes
Total Time50 minutes
Course: Leves
Cuisine: Magyar
Keyword: Burgonya, Krémleves, Póréhagyma
Servings: 6 adag

Ingredients

  • 50 dkg burgonya
  • 1 db édesburgonya
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 200 ml főzőtejszín
  • 10 dkg füstölt sajt (karaván sajt)
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • bors

Instructions

  • A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk, majd egy nagyobb lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Beledobjuk a leveskockákat, a megpucolt és a félbevágott vöröshagymát, majd az egészet puhára főzzük.
  • Ha a krumpli már majdnem megpuhult adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát is, és további 5 percig főzzük.
  • Ezt követően adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot, és ízlés szerint fűszerezzük a sóval, borssal, valamint a szerecsendióval.
  • Végezetül botmixerrel pürésítjük az egészet, közben pedig öntsük hozzá a főzőtejszínt, hogy krémes állagot kapjunk, és ezt követően 2-3 percig lassú tűzön forraljuk tovább.
  • Karikára vágott póréhagymával és pirítóssal tálaljuk.