Mustáros krumplipüré
Könnyű és szinte elronthatatlan köret recept, melyet kicsik és nagyok egyaránt kedvelnek. Egy igazán könnyed és lágy krumplipüré tökéletes kiegészítője a családi ebédnek. Egyszerű köret bár mégis sokféleképpen elkészíthető és fűszerezhető. Próbáld ki a mustáros változatát.
Prep Time10 minutes mins
Cook Time20 minutes mins
Total Time30 minutes mins
Course: Ebéd
Cuisine: Magyar
Keyword: Köret, Krumpli, Mustár
Servings: 4 adag
- 1 kg krumpli
- 2-3 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.
Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, és krumplitörővel vagy villával összetörjük.
Hozzákeverünk annyi tejet, amennyit felvesz, végül pedig adunk hozzá egy kanál mustárt.
Végezetül pedig botmixerrel könnyed és lágy állagúra pürésítjük.