Go Back

Mustáros krumplipüré

Könnyű és szinte elronthatatlan köret recept, melyet kicsik és nagyok egyaránt kedvelnek. Egy igazán könnyed és lágy krumplipüré tökéletes kiegészítője a családi ebédnek. Egyszerű köret bár mégis sokféleképpen elkészíthető és fűszerezhető. Próbáld ki a mustáros változatát.
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Course: Ebéd
Cuisine: Magyar
Keyword: Köret, Krumpli, Mustár
Servings: 4 adag

Ingredients

  • 1 kg krumpli
  • 2-3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • bors

Instructions

  • A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.
  • Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, és krumplitörővel vagy villával összetörjük.
  • Hozzákeverünk annyi tejet, amennyit felvesz, végül pedig adunk hozzá egy kanál mustárt.
  • Végezetül pedig botmixerrel könnyed és lágy állagúra pürésítjük.