Go Back

Részeges csirke

Pikáns és igazán különleges recept, melyet nem bonyolult feladat elkészíteni. Nemcsak egy hétköznapi ebédnek, de ünnepi fogásnak is tökéletes választás.
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Course: Ebéd, Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Csirkemell, Fehérboros csirke
Servings: 4 adag

Ingredients

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 cikk fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 db babérlevél (vagy 1 kk őrölt)
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 kevés petrezselyem

Instructions

  • A csirkemellet megtisztítjuk, feldaraboljuk és megszórjuk sóval, borssal, majd forgassuk bele a lisztbe.
  • A vajat felolvasztjuk és megsütjük benne a csirkehúst.  Ha megpirultak, vegyük ki egy kisebb tálba és tegyük félre.
  • A vöröshagymát vágjuk kockákra, a fokhagymát nyomjuk szét, a sárgarépát karikázzuk fel, végül pedig a gombát is aprítsuk fel, ha abból frisset vásároltunk.
  • A visszamaradt zsiradékba pirítsuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a sárgarépát és a gombát, majd pároljuk néhány percig. 
  • Ha félig megpuhultak a zöldségek, akkor szórjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a babérlevelet és öntsük fel a borral. Jól keverjük össze és tegyük bele a csirkedarabokat, majd főzzük puhára az egészet.
  • Végezetül szórjuk meg friss petrezselyemmel és tálaljuk rizzsel.