Go Back

Csirkés tejfölös melegszendvics

Egyszerűen elkészíthető, de mégsem megszokott ízű melegszendvics, amellyel kedves barátunk vagy partnerünk szívébe lophatjuk be magunkat. Vagy legalább egy finom ételre fog emlékezni velünk kapcsolatban! :)
Prep Time5 minutes
Cook Time10 minutes
Course: Ebéd, Reggeli
Cuisine: Magyar
Keyword: Csirkehús, Melegszendvics, Sajt, Tejfölös
Servings: 1 adag
Author: László
Cost: 500Ft

Ingredients

  • 2 db Sajtos stangli
  • 1 pohár tejföl
  • 2 ek étolaj
  • 10 dkg natúr csirkemell
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 ek sültkrumpli fűszersó (tejfölös)
  • 2 ek
  • majonéz

Instructions

Natúr csirke előkészítés

  • A vásárolt csirkemellett mossuk meg jól hideg vízben, majd vágjuk apró csíkokra vagy kockákra és sózzuk meg.
  • Egy serpenyőbe tegyük bele az étolajat/oliva olajat és melegítsük fel, majd tegyük bele a felvágott csirkemellet és pirítsuk meg, amíg a kockák vagy csíkok mind két oldala kellően megpirul.

Melegszendvics

  • Vágjuk két részre a sajtos stanglikat, de lehetőség szerint úgy, hogy hajtogatható legyen.
  • Egy kis kanál segítségével kenjük meg a stangli mind két oldalát tejföllel. Fontos, hogy a felső részre NE tegyünk sokat, mert lefolyhat.
  • Ízlés szerint, de inkább csak úgy látszólag szórjuk meg tejfölös ízű sültkrumpli fűszersóval.
  • Helyezzük fel a szendvics alsó felére a csirkemellet és tegyük rá a trapista sajtot szeletelve vagy reszelve.
  • Melegítsük elő a sütőt 180C fokra és tegyük bele a szendvicseket és süssük kb 10 percig. A sütés utolsó 1-2 percében érdemes felső vagy grill funkcióra állítani, mert a stangli, a hús és a sajt tetejét is megpirítja.
  • Vegyük ki a sütőből a szendvicseket és tálaljuk őket. Ízlés szerint majonézt lehet a tetejére kenni.