Csirkés tejfölös melegszendvics
Egyszerűen elkészíthető, de mégsem megszokott ízű melegszendvics, amellyel kedves barátunk vagy partnerünk szívébe lophatjuk be magunkat. Vagy legalább egy finom ételre fog emlékezni velünk kapcsolatban! :)
Prep Time5 minutes mins
Cook Time10 minutes mins
Course: Ebéd, Reggeli
Cuisine: Magyar
Keyword: Csirkehús, Melegszendvics, Sajt, Tejfölös
Servings: 1 adag
Author: László
Cost: 500Ft
- 2 db Sajtos stangli
- 1 pohár tejföl
- 2 ek étolaj
- 10 dkg natúr csirkemell
- 10 dkg trappista sajt
- 4 ek sültkrumpli fűszersó (tejfölös)
- 2 ek só
- majonéz
Natúr csirke előkészítés
A vásárolt csirkemellett mossuk meg jól hideg vízben, majd vágjuk apró csíkokra vagy kockákra és sózzuk meg.
Egy serpenyőbe tegyük bele az étolajat/oliva olajat és melegítsük fel, majd tegyük bele a felvágott csirkemellet és pirítsuk meg, amíg a kockák vagy csíkok mind két oldala kellően megpirul.
Melegszendvics
Vágjuk két részre a sajtos stanglikat, de lehetőség szerint úgy, hogy hajtogatható legyen.
Egy kis kanál segítségével kenjük meg a stangli mind két oldalát tejföllel. Fontos, hogy a felső részre NE tegyünk sokat, mert lefolyhat.
Ízlés szerint, de inkább csak úgy látszólag szórjuk meg tejfölös ízű sültkrumpli fűszersóval.
Helyezzük fel a szendvics alsó felére a csirkemellet és tegyük rá a trapista sajtot szeletelve vagy reszelve.
Melegítsük elő a sütőt 180C fokra és tegyük bele a szendvicseket és süssük kb 10 percig. A sütés utolsó 1-2 percében érdemes felső vagy grill funkcióra állítani, mert a stangli, a hús és a sajt tetejét is megpirítja.
Vegyük ki a sütőből a szendvicseket és tálaljuk őket. Ízlés szerint majonézt lehet a tetejére kenni.