Diós-lekváros kifli
Gyorsan elkészíthető, egyszerű édes finomság, mely garantáltan mindenki kedvence lesz. A túrótól igen könnyű a tésztája, amely napokig puha marad. Elkészíthető lekvárosan, de akár lekvár nélkül, sima diós kifliként is tökéletes.
Prep Time20 minutes mins
Cook Time25 minutes mins
Total Time45 minutes mins
Course: Desszert, Édesség
Cuisine: Magyar
Keyword: Diós kifli, Édesség, Kifli, lekváros kifli, Péksütemény
Servings: 6 adag
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg túró
- 1 db egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- sárgabarack lekvár
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd jól összedolgozzuk a szobahőmérsékletű margarinnal.
Ezt követően hozzáadjuk a túrót és az egy darab egész tojást, majd jól összedolgozzuk a tésztát.
A henger alakúra gyúrt tésztát három egyenlő darabra vágjuk és kis cipókat formázunk belőle.
A nyújtáshoz a darált diót és a cukrot összekeverjük, és szintén három részre osztjuk.
Az első adag cukros diót a nyújtódeszkára szórjuk és az egyik cipót kör alakúra sodorjuk rajta.
A kinyújtott tészta tetejét megkenjük lekvárral, majd nyolc egyenlő cikket vágunk belőle. A cikkeket feltekerjük és kifli formára hajlítjuk.
A másik két cipóból ezzel az eljárással szintén kis kifliket készítünk.
A megformázott kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 190 fokon, hőlégkeveréssel 25 percig sütjük.