Gofri
Édes és ropogós finomság, mely percek alatt elkészíthető. Gyermekkorunk nagy kedvence, melyet most is előszeretettel fogyasztunk.
Prep Time35 minutes mins
Cook Time10 minutes mins
Total Time45 minutes mins
Course: Desszert
Cuisine: Magyar
Keyword: Desszert, Édesség, Gofri
Servings: 12 db
- 50 dkg finomliszt
- 4 evőkanál kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 5 dl tej
- 4 db egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- olaj a sütéshez
A hozzávalókat egy keverőtálban kézi habverő segítségével krémesre, csomómentesre keverjük, majd kb. fél órát pihenni hagyjuk.
A gofrisütőt felmelegítjük és kikenjük olajjal.
A sütőbe kanalazunk egy adag tésztát, majd aranybarnára és ropogósra sütjük. A sütési idő eltérő lehet, viszont a lényeg, hogy a gofri kívül szép barna és ropogós, belül pedig puha legyen. Ízlés szerint tálaljuk tejszínhabbal és gyümölcsökkel, lekvárral, nutellával, porcukorral, vaníliapudinggal, fagylaltgombócokkal stb.
A tej növényi tejjel is helyettesíthető.
Az elkészült gofrikat érdemes sütőrácsra tenni, de semmiképpen se egymás tetejére, hogy a gőz szabadon távozhasson és a tészta ne legyen vizes, gumiszerű.
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.