Go Back

Gofri

Édes és ropogós finomság, mely percek alatt elkészíthető. Gyermekkorunk nagy kedvence, melyet most is előszeretettel fogyasztunk.
Prep Time35 minutes
Cook Time10 minutes
Total Time45 minutes
Course: Desszert
Cuisine: Magyar
Keyword: Desszert, Édesség, Gofri
Servings: 12 db

Ingredients

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 4 db egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez

Instructions

  • A hozzávalókat egy keverőtálban kézi habverő segítségével krémesre, csomómentesre keverjük, majd kb. fél órát pihenni hagyjuk.
  • A gofrisütőt felmelegítjük és kikenjük olajjal.
  • A sütőbe kanalazunk egy adag tésztát, majd aranybarnára és ropogósra sütjük.
    A sütési idő eltérő lehet, viszont a lényeg, hogy a gofri kívül szép barna és ropogós, belül pedig puha legyen.
  • Ízlés szerint tálaljuk tejszínhabbal és gyümölcsökkel, lekvárral, nutellával, porcukorral, vaníliapudinggal, fagylaltgombócokkal stb.

Notes

A tej növényi tejjel is helyettesíthető.
Az elkészült gofrikat érdemes sütőrácsra tenni, de semmiképpen se egymás tetejére, hogy a gőz szabadon távozhasson és a tészta ne legyen vizes, gumiszerű.
 
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.