Sárgaborsó-főzelék
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető mennyei sárgaborsó-őzelék ebédre és vacsorára is tökéletes választás. A sárgaborsó magában véve olcsó és ráadásul igen egészséges is, továbbá szénhidrátban és rostban gazdag, így az emésztést is segíti.
Prep Time15 minutes mins
Cook Time45 minutes mins
Total Time1 hour hr
Course: Ebéd, Vacsora
Cuisine: Magyar
Keyword: Borsó, Főzelék, Sárgraborsó
Servings: 4 adag
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- só
- bors
A sárgaborsót átmossuk és néhány órára beáztathatjuk, de áztatás nélkül is felhasználhatjuk.Az öblítést követően a sárgaborsót tegyük fel kétszer annyi sós vízbe főni, majd adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük puhára. Dobjuk bele az áttört fokhagymát és fűszerezzük még borssal. Kevergessük néha, hogy ne égjen le, illetve adjunk hozzá vizet, ha szükséges. Míg puhul a sárgaborsó, addig elkészítjük a rántást. A vöröshagymát felaprítjuk, majd kb 0,5 dl olajon megdinszteljük. Hozzáadunk 2 evőkanál lisztet és folyamatosan kevergetve kicsit megpirítjuk.Belekeverünk 1 kávéskanálnyi fűszerpaprikát, majd felengedjük kb 2 dl hideg vízzel, és jól elkeverjük benne a tejfölt, végül pedig berántjuk vele a főzeléket. Néhány percig kevergetjük, hogy ne maradjon benne csomó, illetve össze is turmixolhatjuk.
Tálalhatjuk pirított baconnal, virslivel vagy fasírttal.