Go Back

Sárgaborsó-főzelék

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető mennyei sárgaborsó-őzelék ebédre és vacsorára is tökéletes választás. A sárgaborsó magában véve olcsó és ráadásul igen egészséges is, továbbá szénhidrátban és rostban gazdag, így az emésztést is segíti.
Prep Time15 minutes
Cook Time45 minutes
Total Time1 hour
Course: Ebéd, Vacsora
Cuisine: Magyar
Keyword: Borsó, Főzelék, Sárgraborsó
Servings: 4 adag

Ingredients

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • bors

Instructions

  • A sárgaborsót átmossuk és néhány órára beáztathatjuk, de áztatás nélkül is felhasználhatjuk.
    Az öblítést követően a sárgaborsót tegyük fel kétszer annyi sós vízbe főni, majd adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük puhára.
  • Dobjuk bele az áttört fokhagymát és fűszerezzük még borssal.
    Kevergessük néha, hogy ne égjen le, illetve adjunk hozzá vizet, ha szükséges.
  • Míg puhul a sárgaborsó, addig elkészítjük a rántást.
    A vöröshagymát felaprítjuk, majd kb 0,5 dl olajon megdinszteljük.
    Hozzáadunk 2 evőkanál lisztet és folyamatosan kevergetve kicsit megpirítjuk.
    Belekeverünk 1 kávéskanálnyi fűszerpaprikát, majd felengedjük kb 2 dl hideg vízzel, és jól elkeverjük benne a tejfölt, végül pedig berántjuk vele a főzeléket.
  • Néhány percig kevergetjük, hogy ne maradjon benne csomó, illetve össze is turmixolhatjuk.
  • Tálalhatjuk pirított baconnal, virslivel vagy fasírttal.

Notes

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.