Bolognai hús nélkül
Vegán vöröslencsés bolognai, mely meglepően hasonló ízt eredményez az igazi húsos bolognaihoz képest. Könnyen és gyorsan elkészíthető recept, amely még egészséges is. A vöröslencse gyorsan megfő, áztatni sem kell, emellett könnyen emészthető a többi hüvelyessel szemben, rostban gazdag, kiváló fehérjeforrás, és kiemelkedő mennyiségben tartalmaz folsavat, vasat, magnéziumot, kalciumot és káliumot.
Prep Time5 minutes mins
Cook Time25 minutes mins
Total Time30 minutes mins
Course: Ebéd
Cuisine: Magyar
Keyword: Bolognai, Vegán, Vöröslencse
Servings: 4 adag
- 200 g vöröslencse
- 1 db hámozott paradicsom konzerv
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellerszár
- 1 db közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- oregánó, kakukkfű, bazsalikom ízlés szerint
- só, bors ízlés szerint
- spagetti durum tészta
A vöröshagymát aprítsuk fel és kevés olajon dinszteljük meg.
Közben vágjuk apró kockákra vagy reszeljük le a sárgarépát, a zellerszálat és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a vöröshagymához. Enyhén sózzuk, borsozzuk és pároljuk kicsit.
Öntsük hozzá a vöröslencsét és szórjuk meg a fűszerekkel, végül pedig kétszeres mennyiségű vízzel öntsük fel és fedő alatt főzzük majdnem puhára.
Ezt követően adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a paradicsompürét is, majd főzzük addig fedő nélkül, míg meg nem puhul a lencse és kellő sűrűségű nem lesz a szósz.
Utolsó körben ellenőrízzük a mártás ízét, és szükség esetén fűszerezzük még ízlésünk szerint.
Köretnek főzzük ki a tésztát a csomagoláson található leírás szerint.