Go Back

Bolognai hús nélkül

Vegán vöröslencsés bolognai, mely meglepően hasonló ízt eredményez az igazi húsos bolognaihoz képest. Könnyen és gyorsan elkészíthető recept, amely még egészséges is. A vöröslencse gyorsan megfő, áztatni sem kell, emellett könnyen emészthető a többi hüvelyessel szemben, rostban gazdag, kiváló fehérjeforrás, és kiemelkedő mennyiségben tartalmaz folsavat, vasat, magnéziumot, kalciumot és káliumot.
Prep Time5 minutes
Cook Time25 minutes
Total Time30 minutes
Course: Ebéd
Cuisine: Magyar
Keyword: Bolognai, Vegán, Vöröslencse
Servings: 4 adag

Ingredients

  • 200 g vöröslencse
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • oregánó, kakukkfű, bazsalikom ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  • spagetti durum tészta

Instructions

  • A vöröshagymát aprítsuk fel és kevés olajon dinszteljük meg.
  • Közben vágjuk apró kockákra vagy reszeljük le a sárgarépát, a zellerszálat és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a vöröshagymához. Enyhén sózzuk, borsozzuk és pároljuk kicsit.
  • Öntsük hozzá a vöröslencsét és szórjuk meg a fűszerekkel, végül pedig kétszeres mennyiségű vízzel öntsük fel és fedő alatt főzzük majdnem puhára.
  • Ezt követően adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a paradicsompürét is, majd főzzük addig fedő nélkül, míg meg nem puhul a lencse és kellő sűrűségű nem lesz a szósz.
  • Utolsó körben ellenőrízzük a mártás ízét, és szükség esetén fűszerezzük még ízlésünk szerint.
  • Köretnek főzzük ki a tésztát a csomagoláson található leírás szerint.

Notes

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.