Zöldborsós csirkemell ragu
Ízletes csirkemell ragu mely percek alatt elkészíthető és egyáltalán nem bonyoult recept.
Prep Time10 minutes mins
Cook Time30 minutes mins
Total Time40 minutes mins
Course: Ebéd, Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Csirkeragu
Servings: 6 adag
- 1 db nagyobb csirkemell filé
- 20 dkg zöldborsó
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- fél db pörköltszaft kocka
- 0,5 teáskanál bazsalikom
- 0,5 teáskanál fokhagymapor
- 0,5 teáskanál kakukkfű
- petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- olaj
A csirkemellfilét hosszúkás darabokra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk és borsozzuk, majd fehéredésíg sütjük.
Ha a csirke teljesen kifehéredett, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, a borsót, és a fűszereket. Öntsül fel kevés vízzel és fedő alatt főzzük puhára.
Ízlés szerint adhatunk még hozzá fűszereket.
Köretnek pároljunk hozzá rizst vagy bulgurt.