Vendégváró mini palacsinta
A jól bevált receptet nem érdemes megváltoztatni, de az elkészítésbe tehetünk egy kis izaglmat. Ezek a vendégváró mini palacsinták biztos sikert hoznak és percek alatt elfogynak, így érdemes akár több adagot is készíteni belőle. Eperrel és egy kis nutellával nemcsak mutatós, de igazán finom is.
Prep Time10 minutes mins
Cook Time15 minutes mins
Total Time25 minutes mins
Course: Desszert
Cuisine: American
Keyword: Édesség, Palacsinta, Vendégváró
Servings: 4 adag
- 125 g finomliszt
- 25 g kristálycukor
- 1,3 dl tej
- fél csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- olaj, vaj a sütéshez
A szárak hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük és összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd jól elkeverjük, míg szép krémes állagú nem lesz. (Ha szükséges a tésztát kevés tejjel még lazíthatjuk.)
Egy serpenyőt felforrósítunk, és kikenjük vajjal.
Kanál segítségével, de kisebb műanyag kancsóval is könnyedén beleünthetjük az adagokat a palacsintasütőbe.
Mindkét oldalát megsütjük kb. 20-30 másodpercig.
Nutellával eperrel, vagy lekvárral tálalljuk.