Go Back

Marlenka

Bár nehezen hasonlítható össze a boltokban kapható eredeti marlenkával, mégis istenien finom és percek alatt elfogy a családi asztalról. Tej és tojásmentes sütemény, sőt gluténmentesen is elkészíthető. Gyors és egyszerű, csupán arra kell figyelnünk, hogy a lapokat ne süssük túl.
Prep Time20 minutes
Cook Time40 minutes
Total Time1 hour
Course: Desszert
Cuisine: Orosz
Keyword: Desszert, Sütemény
Servings: 6 adag

Ingredients

Piskóta

  • 400 g liszt (vagy gluténmentes liszt)
  • 200 g porcukor
  • 30 g kakópor
  • 8 g szódabikarbóna
  • 60 g méz
  • 250 g olvasztott margarin

Krém

  • 1 l tej (vagy növényi tejital)
  • 4 csomag vaníliás puding
  • 24 g vaníliás cukor
  • 300 g porcukor
  • 375 g olvasztott margarin

Instructions

  • A tésztához a lisztet, szódabikarbónát, a kakaót és a porcukrot kimérjük és egy tálban összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a mézet és az olvasztott vajat, majd kézzel jól összedolgozzuk.
  • A tésztát osszuk 4 egyenlő részre és formázzunk belőle bucikat.
  • Mivel a tészta ragadós, így két sütőpapír között érdemes kisodorni vékony lapokra. Kb 25x20 cm-es téglalapokat vágunk ki a kisodort tészából.
  • A lapokat a tepsi hátoldalán sütjük ki 180 fokra előmelegített sütőben, kb 6-8 percig.
  • A sütőből kivéve a tészta még puha, de ahogy kihűl megkeményedik. Vigyázzunk rá, hogy el ne repedjen vagy törjön a kész piskóta.
  • A krémhez keverjük el a pudingot az egy liter tejjel, és főzzük készre, majd hagyjuk kihűlni.
  • Az olvasztott margarint verjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük el a pudinggal.
  • A krémet szintén 4 egyenlő rétegben visszük fel a tésztára úgy, hogy végül felülre is krém kerüljön, amit kakaóporral alaposan megszórunk.
  • Az összeállított süteményt tegyük egy éjszakára hűtőbe, hogy a tészta is megpuhuljon, és jól összeálljon az egész.

Notes

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.