Go Back

Tepsis palacsinta lekvárral és mogyoróvajjal

Finom és gyors tepsis palacsinta recept, ha nincs idő a sütésre, de valami igazán különleges desszertre vágysz, vagy éppen betoppantak a vendégek. Csak 10 perc elkészíteni és 15 perc megsütni. Készítsd el gyümölcslekvárral és mogyoróvajjal, vagy szórd tele gyümölcsökkel, esetleg nutellával.
Prep Time10 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time25 minutes
Course: Desszert
Cuisine: American
Keyword: Mogyoróvaj, Palacsinta, Sütemény
Servings: 6 adag

Ingredients

  • 500 g liszt
  • 100 g porcukor
  • fél teáskanál
  • 1 csomag sütőpor
  • 350 ml tej
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál növényi olaj
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál gyümölcslekvár (pl. szilva, eper, málna)

Instructions

  • A lisztet, porcukrot kimérjük és egy nagyobb keverőtálba tesszük.
  • Keverjük bele a sót és a sütőport, majd öntsük hozzá a tejet.
  • Ezt követően jöhet a 4 tojás és a 4 evőkanál növényi olaj.
  • Kézi habverővel keverjük addig míg sima, sűrű és fényes tésztát nem kapunk.
  • A kikevert tésztát öntsük egy nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Végül vegyük a 3-3 evőkanál lekvárt és a mogyoróvajat, amit mikróban kicsit melegítsünk meg és keverjük fel.
  • Kanalazzuk a tésztába, majd a kanál vékony végével vagy villával körkörösen húzzuk szét a tésztában.
  • 160 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.

Notes

Akár dupla adag is készíthető belőle, másik felét vastagabb zárótasakban fagyaszhatjuk, így legközelebb még több időt faraghatunk le az elkészítéséből.
Házi mogyoróvaj felhasználásával készült.
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.