Tepsis palacsinta lekvárral és mogyoróvajjal
Finom és gyors tepsis palacsinta recept, ha nincs idő a sütésre, de valami igazán különleges desszertre vágysz, vagy éppen betoppantak a vendégek. Csak 10 perc elkészíteni és 15 perc megsütni. Készítsd el gyümölcslekvárral és mogyoróvajjal, vagy szórd tele gyümölcsökkel, esetleg nutellával.
Prep Time10 minutes mins
Cook Time15 minutes mins
Total Time25 minutes mins
Course: Desszert
Cuisine: American
Keyword: Mogyoróvaj, Palacsinta, Sütemény
Servings: 6 adag
- 500 g liszt
- 100 g porcukor
- fél teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 350 ml tej
- 4 db tojás
- 4 evőkanál növényi olaj
- 3 evőkanál mogyoróvaj
- 3 evőkanál gyümölcslekvár (pl. szilva, eper, málna)
A lisztet, porcukrot kimérjük és egy nagyobb keverőtálba tesszük.
Keverjük bele a sót és a sütőport, majd öntsük hozzá a tejet.
Ezt követően jöhet a 4 tojás és a 4 evőkanál növényi olaj.
Kézi habverővel keverjük addig míg sima, sűrű és fényes tésztát nem kapunk.
A kikevert tésztát öntsük egy nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe.
Végül vegyük a 3-3 evőkanál lekvárt és a mogyoróvajat, amit mikróban kicsit melegítsünk meg és keverjük fel.
Kanalazzuk a tésztába, majd a kanál vékony végével vagy villával körkörösen húzzuk szét a tésztában.
160 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.