Go Back

Spenótos lasagne

A lasagne mindig is nagy kedvenc marad, az olasz konyha egyik remek alkotása. A hagyományos bolognai lasagne azonban még másképp is elkészíthető. Nézzük is ennek a zöld, spenótos változatát.
Prep Time30 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time1 hour
Course: Főétel, Lasagne, Tésztaétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Lasagne, Spenót, Tészta étel, Zöldséges étel
Servings: 6 adag

Ingredients

  • 9-12 db lasagne lap a tál méretétől függően
  • 40 dkg spenót friss vagy fagyasztott
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Instructions

  • Ha fagyaztott spenótot használunk, akkor azt kiolvasztjuk és jól lecsepegtetjük róla a vizet. Friss spenótlevelekből is készíthető.
  • A spenótot egy nagyobb falú serpenyőben elkezdjük párolni, sózzuk , borsozzuk és hozzáadjuk az 2-3 gerezd felaprított fokhagymát. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, majd ha már teljesen megpárolódott lezárjuk és hűlni hagyjuk.
  • A tésztalapokat közben sós vízben kifőzzük, majd elkészítjük a besamel mártást.
  • A vajat felolvasztjuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, végül felöntjük a tejjel, a mártáshoz sót és szerecsendiót teszünk, majd forrásig főzzük.
  • Egy jénai tálat kikenünk kevés vajjal, lefektetjük a tésztalapokat, erre a besamel mártást, majd a spenótot helyezzük, jöhet rá egy kevés sajt, majd ismét a tészta és így rétegezzük tovább.
  • Utoljára a tészta réteget tesszük, melyet megkenünk besamel mártással és jól megszórjuk sajttal. Díszítésképpen kevés petrezselyemzöldet is szórhatunk a sajtra.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, míg a sajt a tetején kicsit megbarnul.