Ha fagyaztott spenótot használunk, akkor azt kiolvasztjuk és jól lecsepegtetjük róla a vizet. Friss spenótlevelekből is készíthető.
A spenótot egy nagyobb falú serpenyőben elkezdjük párolni, sózzuk , borsozzuk és hozzáadjuk az 2-3 gerezd felaprított fokhagymát. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, majd ha már teljesen megpárolódott lezárjuk és hűlni hagyjuk.
A tésztalapokat közben sós vízben kifőzzük, majd elkészítjük a besamel mártást.
A vajat felolvasztjuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, végül felöntjük a tejjel, a mártáshoz sót és szerecsendiót teszünk, majd forrásig főzzük.
Egy jénai tálat kikenünk kevés vajjal, lefektetjük a tésztalapokat, erre a besamel mártást, majd a spenótot helyezzük, jöhet rá egy kevés sajt, majd ismét a tészta és így rétegezzük tovább.
Utoljára a tészta réteget tesszük, melyet megkenünk besamel mártással és jól megszórjuk sajttal. Díszítésképpen kevés petrezselyemzöldet is szórhatunk a sajtra.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, míg a sajt a tetején kicsit megbarnul.