Csőben sült csirkehúsos brokkoli
A brokkoli számos értékes tápanyagot tartalmaz, így fogyasztása javasolt. Párolt változatán kívül igen sok ételkülönlegesség elkészítéséhez használható. Élénk zöld színe pedig a fogásokat színesíti.
Prep Time30 minutes mins
Cook Time40 minutes mins
Total Time1 hour hr 10 minutes mins
Course: Főétel, Rakott étel, Zöldséges étel
Cuisine: Magyar
Keyword: Brokkoli, Csirkemell, Egytálétel
Servings: 6 adag
- 1 db brokkoli
- 1 db csirkemellfilé
- 30 g vaj
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 csapott evőkanál finomliszt
- 3 dl tej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 1 evőkanál zsemlemorzsa a sütőtál kikenéséhez
- 15 dkg sajt
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd sós vízben 5-10 percet pároljuk.
Közben a csirkemell filét is felvágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olajon kisütjük.
A vöröshagymát felaprítjuk, majd a vajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet. A mártást ezt követően sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Végezetül az 5 dkg reszelt sajtot is elkeverjük benne.
A jénai tálat megkenjük vajjal és zsemlemorzsával megszórjuk. Lefektetjük a húsokat, ha nagyon szárazra sikerült, akkor egy kis olvasztott vajjal, vagy olívaolajjal meglocsoljuk. Ezt követően a húsokra fektetjük a megpárolt brokkolit, majd az egészre ráöntjük a már elkészült hagymás besamelmártást. A tetejére sajtot szórunk, majd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Köretként pedig rizst párolunk. A csőben sült brokkoli hús nélkül is elkészíthető.