Go Back

Brassói aprópecsenye

A hús és a krumpli imádók egyik nagy kedvence a Brassói aprópecsenye. Köztük az enyém is!
Prep Time15 minutes
Cook Time45 minutes
Total Time1 hour
Course: Ebéd, Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Brassói, Fűszeres étel, Sertés hús, Sült étel
Servings: 4 adag

Ingredients

  • 1 kg sertéshús
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • olaj a sütéshez

Instructions

  • A sertéshúst apró kockákra vágjuk, és kevés olajon (vagy zsíron) pirítjuk.
  •  A vöröshagymát és fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, végül pedig fűszerezzük ízlés szerint. A húst lefedjük és hagyjuk párolódni.
  • Eközben a burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk. Serpenyőben olajon elkezdjük sütni. 5-6 percre érdemes lefedni, így a krumpli kellően megpuhul.  
  • Az idő elteltével vegyük le a fedőt, hintsük meg sóval vagy sült krumpli fűszerkeverékkel és pirítsuk aranybarnára.