Go Back

Banánkenyér

Desszertként és reggeliként is megállja a helyét ez a finom, banánnal teli érdekesség. Nézzük is, mi ez az ínycsiklandozó süti.
Prep Time15 minutes
Cook Time45 minutes
Total Time1 hour
Course: Desszert, Reggeli
Cuisine: Magyar
Keyword: Banán, Kenyér, Sütemény
Servings: 8 adag

Ingredients

  • 4 db tojás
  • 4 db banán
  • 15 dkg nádcukor
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl tej
  • 10 dkg zabpehely
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj

Instructions

  • Az egész tojásokat és a nádcukrot egy keverőtálban habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  • Száraz serpenyőben kicsit pirítsuk meg a zabpelyhet, azután hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a liszttel, a kakaó- és a sütőporral, továbbá 1 csipet sóval.
  • A banánokat bontsuk ki, törjük szét kisebb darabokra és turmixoljuk össze.
  • Az összekevert száraz alapanyagokat adjuk hozzá a felvert tojásokhoz, majd a turmixolt banánokat is keverjük el benne.
  • A sütőformát vajazzuk ki, és öntsük bele a masszát. Tetejét nyers banánnal díszíthetjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük.
  • Tálaláskor porcukrot is használhatunk, illetve más gyümölcsökkel is díszíthetjük.

Notes

Az édesszájúak csokoládét is törhetnek bele, így még jobban fogják élvezni ezt a remek finomságot.