Desszertként és reggeliként is megállja a helyét ez a finom, banánnal teli érdekesség. Nézzük is, mi ez az ínycsiklandozó süti.
Prep Time15 minutesmins
Cook Time45 minutesmins
Total Time1 hourhr
Course: Desszert, Reggeli
Cuisine: Magyar
Keyword: Banán, Kenyér, Sütemény
Servings: 8adag
Ingredients
4dbtojás
4dbbanán
15dkgnádcukor
0,5dlolaj
0,5dltej
10dkgzabpehely
15dkgteljes kiőrlésű liszt
4evőkanálkakaópor
1teáskanálsütőpor
só
vaj
Instructions
Az egész tojásokat és a nádcukrot egy keverőtálban habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
Száraz serpenyőben kicsit pirítsuk meg a zabpelyhet, azután hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a liszttel, a kakaó- és a sütőporral, továbbá 1 csipet sóval.
A banánokat bontsuk ki, törjük szét kisebb darabokra és turmixoljuk össze.
Az összekevert száraz alapanyagokat adjuk hozzá a felvert tojásokhoz, majd a turmixolt banánokat is keverjük el benne.
A sütőformát vajazzuk ki, és öntsük bele a masszát. Tetejét nyers banánnal díszíthetjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük.
Tálaláskor porcukrot is használhatunk, illetve más gyümölcsökkel is díszíthetjük.
Notes
Az édesszájúak csokoládét is törhetnek bele, így még jobban fogják élvezni ezt a remek finomságot.