Go Back

Kínai pirított tészta

A kínai konyha igen népszerű országunkban is, legkedveltebb fogása pedig a kínai pirított tészta. Pikáns íz és egyszerű elkészítési mód jellemzi, lehetetlen ellenállni neki és mértéket tartani.
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Course: Ebéd, Főétel
Cuisine: Kínai
Keyword: Pirított tészta, Szója, Tészta
Servings: 6 adag

Ingredients

  • 1 db csirkemellfilé
  • 1 csomag spagetti tészta
  • lila káposzta, de sima káposzta is használható
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • kínai/ázsiai fűszerkeverék
  • szójaszósz

Instructions

  • A tésztát külön, félig kifűzzük.
  • A csirkemellfilét hosszabb darabokra vágjuk, és a zöldségeket is hosszú, vékony csíkokra szeleteljük.
  • A csirkehúst olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Megszórjuk az ázsiai fűszerkeverékkel és tovább pároljuk.
    Érdemes jobban fűszerezni, inkább legyen sósabb, mivel a tészta úgyis enyhíti az ízét.
  • Ha a zöldségek már megpuhultak, felöntjük szójaszósszal, majd a kész tésztával összekeverjük. Ezt követően amennyiben szükséges még fűszerezzük, és néhány percig pirítjuk.