A fűszervaj húsokhoz, zöldségekhez, grillezéshez vagy esetleg fűszeres bagettek elkészítéséhez mindig jól jön, így praktikus, ha van a hűtőnkben egy kevés, amit azonnal felhasználhatunk az ételek ízesítéséhez. Fagyasztóban hosszabb ideig tárolhatóak, így akár nagyobb mennyiség is készíthetünk belőle.
Prep Time10 minutesmins
Cook Time5 minutesmins
Total Time15 minutesmins
Course: Előétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Fűszervaj, Házi vaj
Ingredients
200gvaj
3gerezdfokhagyma
1dbcitrom
fél citrom leve
friss petrezselyem
bors
Instructions
A teavajat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a fél citrom levét, és az egy citrom héját, amit kisebb csíkokra vágunk előtte.
A fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, sózzuk és kés segítségével szétnyomkodjuk, majd ezt is a vajhoz adjuk.
Ezt követően a petrezselymet megtisztítjuk, felaprítjuk és a borssal együtt a keverőtálba tesszük.
Végül ezt az egész egyveleget habverővel jól összedolgozzuk, majd egy kanál segítségével folpackba csomagoljuk úgy, hogy hengert formázunk belőle.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Notes
A fűszervaj a mélyhűtőben hosszabb ideig is eláll, így bármikor felhasználhatjuk húsok, zöldségek vagy fűszeres bagettek elkészítéséhez.