Go Back

Sajttal sonkával töltött lángos

A lángos a magyar konyha hagyományos lepénye, melynek kefires változatát készítettük el, ami kevésbé olajos. Hogy még extrább legyen füstölt sajttal és sonkával töltöttük meg.
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Course: Ebéd, Vacsora
Cuisine: Magyar
Keyword: Házias, Lángos
Servings: 4 adag

Ingredients

  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 dl tej
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 42 dkg liszt
  • 1 doboz kefir
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 12 dkg füstölt sajt (karaván)
  • 12 dkg prágai sonka
  • olaj a sütéshez

Instructions

  • A lisztet kimérjük és egy nagyobb keverőtálba tesszük.
  • A langyos tejbe elkeverjük az élesztőt és megszórjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a liszthez.
  • A félig kész masszához adjuk a további hozzávalókat is, a sót, a kis doboz kefirt és a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk, hogy ruganyos tésztát kapjunk.
  • Az így elkészült tésztát legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
  • Miután a tészta megkelt, lisztezett munkafelületen golflabda méretű golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra kinyújtjuk.
  • A közepére szórjuk a reszelt sajtot és a felkockázott sonkát, majd félbehajtjuk, a széleit pedig gondosan benyomkodjuk akár egy villa segítségével.
  • Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
  • Snidlinges tejföllel kínálhatjuk.

Notes

Amikor a lángosokat megtöltjük a sajttal és a sonkával, előtte a kinyújtott tésztát kevés tejföllel megkenhetjük, ezáltal sokkal krémesebb lesz a töltelék.
A meggyúrt tészta akár 4-5 napig is eláll a hűtőben, így ne aggódjunk, ha esetleg több adagot készítettünk belőle.