A lisztet kimérjük és egy nagyobb keverőtálba tesszük.
A langyos tejbe elkeverjük az élesztőt és megszórjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a liszthez.
A félig kész masszához adjuk a további hozzávalókat is, a sót, a kis doboz kefirt és a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk, hogy ruganyos tésztát kapjunk.
Az így elkészült tésztát legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
Miután a tészta megkelt, lisztezett munkafelületen golflabda méretű golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra kinyújtjuk.
A közepére szórjuk a reszelt sajtot és a felkockázott sonkát, majd félbehajtjuk, a széleit pedig gondosan benyomkodjuk akár egy villa segítségével.
Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Snidlinges tejföllel kínálhatjuk.