A burgonyát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az egy csipet sót, és 10 percig hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki a levét.
Ezt követően adjuk hozzá a tojást, a lisztet és annyi vizet, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
Végül sós, lobogó vízbe szaggassuk ki. Ha feljött a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd szűrjük le.
Tegyünk félre egy decit a főzővízből.
A szalonnát egy serpenyőben pirítsuk meg.
A szalonna visszamaradt zsírjában pirítsunk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát.
Adjuk hozzá a juhtúrót, a tejfölt és keverjük össze. Öntsük hozzá még a félretett 1 dl főzővizet és pár percig főzzük össze.
Végül pedig keverjük bele a sztrapacskát és jól forgassuk össze.
Tálaljuk pirított szalonnával és extra tejföllel.