Go Back

Juhtúrós sztrapacska

Laktató tésztaétel a juhtúrós sztrapacska, mely valóban isteni szlovák ételkülönlegesség. A sztrapacska pörkölt mellé is remekül illik.
Prep Time20 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time40 minutes
Course: Ebéd, Főétel
Cuisine: Szlovák
Keyword: Juhtúró, Sztrapacska
Servings: 4 adag

Ingredients

  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál
  • 1,5 dl víz
  • 120 g füstölt szalonna
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 40 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl

Instructions

  • A burgonyát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az egy csipet sót, és 10 percig hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki a levét.
  • Ezt követően adjuk hozzá a tojást, a lisztet és annyi vizet, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
  • Végül sós, lobogó vízbe szaggassuk ki. Ha feljött a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd szűrjük le.
  • Tegyünk félre egy decit a főzővízből.
  • A szalonnát egy serpenyőben pirítsuk meg.
  • A szalonna visszamaradt zsírjában pirítsunk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát.
  • Adjuk hozzá a juhtúrót, a tejfölt és keverjük össze. Öntsük hozzá még a félretett 1 dl főzővizet és pár percig főzzük össze.
  • Végül pedig keverjük bele a sztrapacskát és jól forgassuk össze.
  • Tálaljuk pirított szalonnával és extra tejföllel.