Go Back

Keto kenyér

Alacsony szénhidráttartalmú, lisztmentes (ketogén) kenyér, melyet bűntudat nélkül fogyaszthatunk. Egyszerűen elkészíthető, még dagasztani sem kell a tésztát, csak összekeverjük az alapanyagokat és már mehet is a sütőbe.
Prep Time10 mins
Cook Time35 mins
Total Time45 mins
Course: Kenyér
Cuisine: Magyar
Keyword: Egészséges, Ketogén, Lisztmentes, Szénhidrátcsökkentett
Servings: 6 adag

Ingredients

  • 200 g szezámmag vagy szezámmagliszt
  • 50 g lenmag
  • 250 g túró
  • 4 db tojás
  • 1 csapott teáskanál
  • 1,5 tasak sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Instructions

  • Ha nem szezámmaglisztet használunk, akkor a szezámmagot a lenmaggal daráljuk le.
  • Szórjuk bele a sót, a sütőport, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a tojásokat és a túrót, végül pedig keverjük össze jó alaposan.
  • Egy keskeny hosszúkás tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a kész tésztát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig süssük. Majd kihűlés után szeletelhetjük.

Notes

A hozzávalókból kifolyólag érdemes hűtőben tárolni.
 
 
 
 
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.