Go Back

Baconbe csavart sajtos virsli

Igazán gyors, egyszerű, de kiadós étel, mely nagyon ízletes is egyben. Ha kevés időd van az ebéd elkészítéséhez, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a receptet.
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Course: Ebéd, Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Bacon, Burgonyapüré, Virsli
Servings: 4 adag

Ingredients

  • 8 db virsli
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 csomag szeletelt bacon

Burgonyapüréhez

  • 6 db közepes burgonya
  • 15 dkg vaj
  • 2 csipet
  • 1 csipet bors
  • 1 teáskanál mustár

Instructions

  • Először is a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk, végül sós vízbe feltesszük főni.
  • Ezalatt a virsliket bevágjuk, megtöltjük reszelt trappista sajttal, és becsavarjuk baconnel. Az így elkészült virsliket jénai tálba tesszük és 180 fokos sütőben kb. 10-15 percig aranybarnára sütjük.
  • A megfőtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, a sót, a borsot és a mustárt, végül pedig kézi turmixgéppel pürésítjük. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.