Baconbe csavart sajtos virsli
Igazán gyors, egyszerű, de kiadós étel, mely nagyon ízletes is egyben. Ha kevés időd van az ebéd elkészítéséhez, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a receptet.
Prep Time10 minutes mins
Cook Time20 minutes mins
Total Time30 minutes mins
Course: Ebéd, Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Bacon, Burgonyapüré, Virsli
Servings: 4 adag
- 8 db virsli
- 15 dkg trappista sajt
- 1 csomag szeletelt bacon
Burgonyapüréhez
- 6 db közepes burgonya
- 15 dkg vaj
- 2 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 teáskanál mustár
Először is a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk, végül sós vízbe feltesszük főni.
Ezalatt a virsliket bevágjuk, megtöltjük reszelt trappista sajttal, és becsavarjuk baconnel. Az így elkészült virsliket jénai tálba tesszük és 180 fokos sütőben kb. 10-15 percig aranybarnára sütjük.
A megfőtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, a sót, a borsot és a mustárt, végül pedig kézi turmixgéppel pürésítjük. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.