Baconbe csavart sajtos virsli

  • - július 12, 2018
  • Kedvelés!
Baconbe csavart sajtos virsli
Baconbe csavart sajtos virsli
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Teljes idő
30 perc
 

Igazán gyors, egyszerű, de kiadós étel, mely nagyon ízletes is egyben. Ha kevés időd van az ebéd elkészítéséhez, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a receptet.

Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Bacon, Burgonyapüré, Virsli
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 8 db virsli
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 csomag szeletelt bacon
Burgonyapüréhez
  • 6 db közepes burgonya
  • 15 dkg vaj
  • 2 csipet
  • 1 csipet bors
  • 1 teáskanál mustár
Elkészítés
  1. Először is a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk, végül sós vízbe feltesszük főni.

  2. Ezalatt a virsliket bevágjuk, megtöltjük reszelt trappista sajttal, és becsavarjuk baconnel. Az így elkészült virsliket jénai tálba tesszük és 180 fokos sütőben kb. 10-15 percig aranybarnára sütjük.

  3. A megfőtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, a sót, a borsot és a mustárt, végül pedig kézi turmixgéppel pürésítjük. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..