Print

Brassói aprópecsenye

A hús és a krumpli imádók egyik nagy kedvence a Brassói aprópecsenye. Köztük az enyém is!
Course Ebéd, Főétel
Cuisine Magyar
Keyword Brassói, Fűszeres étel, Sertés hús, Sült étel
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4 adag

Ingredients

  • 1 kg sertéshús
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • olaj a sütéshez

Instructions

  • A sertéshúst apró kockákra vágjuk, és kevés olajon (vagy zsíron) pirítjuk.
  •  A vöröshagymát és fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, végül pedig fűszerezzük ízlés szerint. A húst lefedjük és hagyjuk párolódni.
  • Eközben a burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk. Serpenyőben olajon elkezdjük sütni. 5-6 percre érdemes lefedni, így a krumpli kellően megpuhul.  
  • Az idő elteltével vegyük le a fedőt, hintsük meg sóval vagy sült krumpli fűszerkeverékkel és pirítsuk aranybarnára.
László

Share
Published by
László

Recent Posts

Céklakrémes tészta juhtúróval

Céklakrémes tészta juhtúróval Nem csupán élénk színű, de ráadásul egészséges, egyszerűen elkészíthető és mutatós étel,…

% nappal ezelőtt

Mézes-mustáros tepsis csirke

Mézes-mustáros tepsis csirke A méz és a mustár tökéletes páros, a csirkét nagyon omlóssá és…

% nappal ezelőtt

Top Pékség és Falatozó

Budapest XXI. kerületében Csepelen 2020-ban nyílt a Top Pékség és Falatozó, ahol az első napoktól…

% nappal ezelőtt

Diós-fügés galette

Diós-fügés galette A galette egy egyszerű omlós vajas tészta, amit a szezonnak megfelelően bármilyen gyümölccsel…

% nappal ezelőtt

Tejszínes fokhagymakrémleves

Tejszínes fokhagymakrémleves Krémesen lágy fokhagymakrémleves ropogós krutonnal, ami nem csupán ízletes, de igazi immunerősítő is.…

% nappal ezelőtt

Lekváros morzsasüti

Lekváros morzsasüti A legegyszerűbb sütemény recept, amely gyors és istenien finom, sőt sokféleképpen variálható is.…

% nappal ezelőtt