Brassói aprópecsenye
A hús és a krumpli imádók egyik nagy kedvence a Brassói aprópecsenye. Köztük az enyém is!
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 1 kg sertéshús
- 1,5 kg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoranna
- olaj a sütéshez
Elkészítés
- A sertéshúst apró kockákra vágjuk, és kevés olajon (vagy zsíron) pirítjuk.
- A vöröshagymát és fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, végül pedig fűszerezzük ízlés szerint. A húst lefedjük és hagyjuk párolódni.
- Eközben a burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk. Serpenyőben olajon elkezdjük sütni. 5-6 percre érdemes lefedni, így a krumpli kellően megpuhul.
- Az idő elteltével vegyük le a fedőt, hintsük meg sóval vagy sült krumpli fűszerkeverékkel és pirítsuk aranybarnára.