Brassói aprópecsenye

  • - április 4, 2018
  • Kedvelés!
Brassói aprópecsenye recept

 

Brassói aprópecsenye
Előkészítés
15 perc
Főzés
45 perc
Teljes idő
1 óra
 

A hús és a krumpli imádók egyik nagy kedvence a Brassói aprópecsenye. Köztük az enyém is!

Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Brassói, Fűszeres étel, Sertés hús, Sült étel
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg sertéshús
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • olaj a sütéshez
Elkészítés
  1. A sertéshúst apró kockákra vágjuk, és kevés olajon (vagy zsíron) pirítjuk.

  2.  A vöröshagymát és fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, végül pedig fűszerezzük ízlés szerint. A húst lefedjük és hagyjuk párolódni.

  3. Eközben a burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk. Serpenyőben olajon elkezdjük sütni. 5-6 percre érdemes lefedni, így a krumpli kellően megpuhul.  

  4. Az idő elteltével vegyük le a fedőt, hintsük meg sóval vagy sült krumpli fűszerkeverékkel és pirítsuk aranybarnára.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..