Egészséges és isteni krémleves. A sárgarépa igazán fontos vitaminforrás, megtalálható benne az α- és β-karotin, mely A-vitamint biztosít az emberi szervezet számára, emellett gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban is. Sokféleképpen felhasználható, így apró darabokra vágva sütni, párolni, főzni is lehet, levesekbe és szószokba is tökéletes kiegészítő, valamint bébiételekbe is felhasználható.
Course Ebéd, Leves
Cuisine Magyar
Keyword Krémleves, Sárgarépa
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 20 minutesminutes
Total Time 30 minutesminutes
Servings 6adag
Ingredients
3dbsárgarépa
1dbvöröshagyma
1dbkrumpli vagy édesburgonya
1teáskanálkoriander
őrölt bors
1dbzöldségleveskocka
só
2-3evőkanálolívaolaj
1lvíz
200mlfőzőtejszín
Instructions
A koriandermagokat egy mozsárban összetörjük, vagy egy teatojás segítségével áztassuk a levesbe az egész magokat.
A sárgarépát, a krumplit és a hagymát megpucoljuk, és feldaraboljuk.
Az edényben olajon pároljuk üvegesre a felaprított vöröshagymát, majd adjuk hozzá a morzsolt koriandermagokat és pirítsuk fél percig.
Végül adjuk hozzá a sárgarépát és a krumplit, keverjük össze és öntsük fel vízzel.
Ízesítsük a leveskockával, sóval, őrölt borssal, és főzzük puhára a zöldségeket.
Ha a krumpli és a répa is megpuhult, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pürésítsük.
Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a főzőtejszínt és még néhány percig főzzük össze.