Korianderes sárgarépa krémleves
Egészséges és isteni krémleves. A sárgarépa igazán fontos vitaminforrás, megtalálható benne az α- és β-karotin, mely A-vitamint biztosít az emberi szervezet számára, emellett gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban is. Sokféleképpen felhasználható, így apró darabokra vágva sütni, párolni, főzni is lehet, levesekbe és szószokba is tökéletes kiegészítő, valamint bébiételekbe is felhasználható.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 3 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 db krumpli vagy édesburgonya
- 1 teáskanál koriander
- őrölt bors
- 1 db zöldségleveskocka
- só
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 1 l víz
- 200 ml főzőtejszín
Elkészítés
- A koriandermagokat egy mozsárban összetörjük, vagy egy teatojás segítségével áztassuk a levesbe az egész magokat.
- A sárgarépát, a krumplit és a hagymát megpucoljuk, és feldaraboljuk.
- Az edényben olajon pároljuk üvegesre a felaprított vöröshagymát, majd adjuk hozzá a morzsolt koriandermagokat és pirítsuk fél percig.
- Végül adjuk hozzá a sárgarépát és a krumplit, keverjük össze és öntsük fel vízzel.
- Ízesítsük a leveskockával, sóval, őrölt borssal, és főzzük puhára a zöldségeket.
- Ha a krumpli és a répa is megpuhult, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pürésítsük.
- Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a főzőtejszínt és még néhány percig főzzük össze.
- Tálaljuk reszelt sajttal és pirított hagymával.