Mézes-mustáros csirke
Egyszerű, de mégis pikáns recept, amit gyorsan elkészíthetsz akár különleges alkalomra is.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 1 kg csirkemellfilé
- só
- bors
- kevés olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
Elkészítés
- A csirkét apró csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és olajon fehéredésig pirítjuk.
- Az átsült csirkemell csíkokat megszórjuk liszttel és rátesszük a tejfölt, majd jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a mézet és a mustárt, adunk még hozzá kb 0,5 dl vizet és néhány percig még főzzük. Ha szükséges még fűszerezzük.
- Párolt rizzsel vagy tésztával tálalhatjuk.
Megjegyzés
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.