Mézes-mustáros csirke

  • - december 17, 2019
  • Kedvelés!

Mézes-mustáros csirke

Egyszerű, de mégis pikáns recept, amit gyorsan elkészíthetsz akár különleges alkalomra is.
Előkészítés10 mins
Főzés20 mins
Teljes30 mins
Course: Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Csirkeragu, Mézes-mustáros
Adag: 4 adag

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • bors
  • kevés olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés

  • A csirkét apró csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és olajon fehéredésig pirítjuk.

  • Az átsült csirkemell csíkokat megszórjuk liszttel és rátesszük a tejfölt, majd jól összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a mézet és a mustárt, adunk még hozzá kb 0,5 dl vizet és néhány percig még főzzük. Ha szükséges még fűszerezzük.
  • Párolt rizzsel vagy tésztával tálalhatjuk.

Megjegyzés

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..