Mézes-mustáros csirke

  • - december 17, 2019
  • Kedvelés!
Mézes-mustáros csirke
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Teljes idő
30 perc
 

Egyszerű, de mégis pikáns recept, amit gyorsan elkészíthetsz akár különleges alkalomra is.

Fogás: Főétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Csirkeragu, Mézes-mustáros
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg csirkemellfilé
  • bors
  • kevés olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
Elkészítés
  1. A csirkét apró csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és olajon fehéredésig pirítjuk.

  2. Az átsült csirkemell csíkokat megszórjuk liszttel és rátesszük a tejfölt, majd jól összekeverjük.

  3. Hozzáadjuk a mézet és a mustárt, adunk még hozzá kb 0,5 dl vizet és néhány percig még főzzük. Ha szükséges még fűszerezzük.

  4. Párolt rizzsel vagy tésztával tálalhatjuk.

Megjegyzés

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..