Céklakrémes tészta juhtúróval
Nem csupán élénk színű, de ráadásul egészséges, egyszerűen elkészíthető és mutatós étel, amely ebédre és vacsorára is tökéles választás.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 500 g szélesmetélt
- 2 db közepes cékla
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- bors
- bazsalikom
- kapor (vagy petrezselyem)
- juhtúró (vagy Feta sajt)
Elkészítés
- Az egész céklát hámozatlanul forrásban lévő vízbe helyezzük és főzzük 40-50 percig.
- A tésztát sós vízben főzzük ki, majd csepegtessük le.
- A főtt céklát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra.
- Egy aprító vagy turmixgépbe helyezzük a céglát, a fokhagymát, a bazsalikomot, sót és kevés borsot, majd turmixoljuk krémesre.
- A kész céklakrémet keverjük össze a tészával.
- Tálaláskor morzsoljunk rá a juhtúrót, és szórjuk meg friss kaporral.(A juhtúró Feta sajttal is helyettesíthető, kapor helyett pedig petrezselyemmel is megszórhatjuk a tésztát.)
Megjegyzés
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.