Mézes-mustáros tepsis csirke
A méz és a mustár tökéletes páros, a csirkét nagyon omlóssá és ízletessé varázsolja. Gyorsan elkészíthető, kiadós recept egy vasárnapi ebédre.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 1 nagy csirkemellfilé
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 teáskanál curry por
- fél teáskanál só
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 225 fokra.
- A csirkemellet tisztítsuk meg és vágjuk 4-5 felé mérettől függően.
- A mézet, a mustárt, az olajat keverjük össze, adjuk hozzá a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
- Egy jénai tálat béleljünk ki alufóliával úgy, hogy majd a belehelyezett csirkéket lehetőleg légmentesen le tudjuk zárni vele.
- Az alufólia alját kenjük ki olajjal. A csirkemelleket forgassuk bele a szószba és helyezzük bele a kialufóliázott jénaiba. A maradék szószt pedig öntsük rá. Végül pedig hajsuk rá az alufóliát a csirkékre és zárjuk le légmentesen.
- Lefedve süssük 30 percig, majd nyissuk szét a fóliát és további 20 percig süssük a csirkét ropogósra.
- Tálaljuk krumplipürével, rízzsel vagy sült krumplival.
Megjegyzés
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.