Mézes-mustáros tepsis csirke

  • - március 5, 2023
  • Kedvelés!

Mézes-mustáros tepsis csirke

A méz és a mustár tökéletes páros, a csirkét nagyon omlóssá és ízletessé varázsolja. Gyorsan elkészíthető, kiadós recept egy vasárnapi ebédre.
Előkészítés10 mins
Főzés50 mins
Teljes1 hr
Course: Ebéd
Keyword: Csirke, Fűszeres étel, Mézes-mustáros, Sült csirke
Adag: 4 adag

Hozzávalók

  • 1 nagy csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál curry por
  • fél teáskanál
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  • A sütőt melegítsük elő 225 fokra.
  • A csirkemellet tisztítsuk meg és vágjuk 4-5 felé mérettől függően.
  • A mézet, a mustárt, az olajat keverjük össze, adjuk hozzá a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
  • Egy jénai tálat béleljünk ki alufóliával úgy, hogy majd a belehelyezett csirkéket lehetőleg légmentesen le tudjuk zárni vele.
  • Az alufólia alját kenjük ki olajjal. A csirkemelleket forgassuk bele a szószba és helyezzük bele a kialufóliázott jénaiba. A maradék szószt pedig öntsük rá. Végül pedig hajsuk rá az alufóliát a csirkékre és zárjuk le légmentesen.
  • Lefedve süssük 30 percig, majd nyissuk szét a fóliát és további 20 percig süssük a csirkét ropogósra.
  • Tálaljuk krumplipürével, rízzsel vagy sült krumplival.

Megjegyzés

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..