Édes palacsinta tészta

  • - július 9, 2018
  • Kedvelés!
Édes palacsinta tészta

 

Édes palacsinta tészta
Előkészítés
5 perc
Főzés
30 perc
Teljes idő
35 perc
 

A palacsinta megunhatatlan és minden időszakban jól esik az embernek, balatoni nyaralásunk alatt pedig kihagyhatatlan nassolnivaló. Kakaós, lekváros, túrós, nutellás vagy nutellás-túrós változata isteni.

Fogás: Desszert
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Desszert, Édesség, Palacsinta
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 20 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
Elkészítés
  1. A tojásokat egy mélyebb falú tálba feltörjük. Hozzáadjuk a hideg tejet, egy csipet sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, majd kézi habverővel kikeverjük.

  2. Ezt követően apránként hozzáöntjük a lisztet, de közben kevergetjük, hogy ne legyen csomós a tészta. A masszának tejszín sűrűségűnek kell lennie. A kikeverés után kb. 20 percig pihentessük.

  3. Sütés előtt a tésztához öntjük az olajat. A serpenyőt megkenjük olajjal, felmelegítjük, majd a vékony palacsintákat készre sütjük.

Megjegyzés

A szükséges tejmennyiség fele akár szódavízzel vagy szénsavas ásványvízzel is helyettesíthető.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..