Édes palacsinta tészta

  • - július 9, 2018
  • Kedvelés!
Édes palacsinta tészta

 

Édes palacsinta tészta

A palacsinta megunhatatlan és minden időszakban jól esik az embernek, balatoni nyaralásunk alatt pedig kihagyhatatlan nassolnivaló. Kakaós, lekváros, túrós, nutellás vagy nutellás-túrós változata isteni.
Előkészítés5 mins
Főzés30 mins
Teljes35 mins
Course: Desszert
Cuisine: Magyar
Keyword: Desszert, Édesség, Palacsinta
Adag: 4 adag

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 20 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés

  • A tojásokat egy mélyebb falú tálba feltörjük. Hozzáadjuk a hideg tejet, egy csipet sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, majd kézi habverővel kikeverjük.
  • Ezt követően apránként hozzáöntjük a lisztet, de közben kevergetjük, hogy ne legyen csomós a tészta. A masszának tejszín sűrűségűnek kell lennie. A kikeverés után kb. 20 percig pihentessük.
  • Sütés előtt a tésztához öntjük az olajat. A serpenyőt megkenjük olajjal, felmelegítjük, majd a vékony palacsintákat készre sütjük.

Megjegyzés

A szükséges tejmennyiség fele akár szódavízzel vagy szénsavas ásványvízzel is helyettesíthető.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..