Édes palacsinta tészta
A palacsinta megunhatatlan és minden időszakban jól esik az embernek, balatoni nyaralásunk alatt pedig kihagyhatatlan nassolnivaló. Kakaós, lekváros, túrós, nutellás vagy nutellás-túrós változata isteni.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 20 dkg liszt
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés
- A tojásokat egy mélyebb falú tálba feltörjük. Hozzáadjuk a hideg tejet, egy csipet sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, majd kézi habverővel kikeverjük.
- Ezt követően apránként hozzáöntjük a lisztet, de közben kevergetjük, hogy ne legyen csomós a tészta. A masszának tejszín sűrűségűnek kell lennie. A kikeverés után kb. 20 percig pihentessük.
- Sütés előtt a tésztához öntjük az olajat. A serpenyőt megkenjük olajjal, felmelegítjük, majd a vékony palacsintákat készre sütjük.
Megjegyzés
A szükséges tejmennyiség fele akár szódavízzel vagy szénsavas ásványvízzel is helyettesíthető.