Rozmaringos csirkecomb
A rozmaring nem csak hasznos, hanem ízesebbé is tehetjük vele húsainkat, mártásainkat, leveseinket. Frissen vagy szárítva a francia, olasz és spanyol konyha egyik legismertebb fűszere.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 1 ág rozmaring friss, vagy szárított
- 1/2 db citrom reszelt héja
- 2 evőkanál citromlé
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- oliva olaj
Elkészítés
- A rozmaringot, a citrom héját és levét, a 3 gerezd fokhagymát, a sót és a borsot, valamint az olíva olajat keverjük össze és készítsünk belőle pácot.
- A csirkecombokat forgassuk a pácba, majd hagyjuk állni min. egy órán át a hűtőben.
- A combokat forró serpenyőben, de akár jénai tálban sütőben is elkészíthetjük. Sütőben való elkészítés esetén a combokat helyezzük a tálba, takarjuk le alufóliával majd 160 fokon süssük 30-40 percig, ha a hús már félig elkészült, vegyük le az alufóliát és süssük aranybarnára, magasabb hőfokon kb 15 percig.
- Ha sütés közben nagyon kiszárad a hús, öntsünk alá kevés vizet és locsoljuk meg saját zsírjával.Köretnek készítsünk steak burgonyát vagy pároljunk rizst.