Zabpelyhes túrós zsemle

  • - május 23, 2018
  • Kedvelés!
Zabpelyhes túrós zsemle

 

Zabpelyhes túrós zsemle
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Teljes idő
30 perc
 

Manapság sokan kerülik a fehér lisztet és igyekeznek egészségesebben étkezni. Kipróbáltuk a zsemle egyik alternatív, zabpelyhes túrós változatát, melyet a tápanyagban gazdag hozzávalóknak köszönhetően bűntudat nélkül fogyaszthatunk.

Fogás: Péksütemény, Reggeli
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Egészséges, Reggeli, Túró, Zabpehely, Zsemle
Adag: 6 darab
Hozzávalók
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 5 g sütőpor
  • 150 g túró
  • 300 g zabpehely
  • kevés víz
Elkészítés
  1. A hozzávalókat a víz kivételével tegyük egy keverő tálba majd kezdjük el összedolgozni.

  2. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy a tészta összeálljon, de ne ragadjon túlságosan. A normál tésztához képest puhább tésztát kapunk, hiszen ebben nincs liszt.

  3. Formázzunk tenyérnyi zsemléket, majd helyezzük őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejüket vágjuk be és szórjuk meg lenmaggal vagy szezámmaggal.

  4. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig süssük.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..