Hummusz

  • - november 18, 2019
  • Kedvelés!

Hummusz

A nevéből arra következtethetünk, hogy egy bonyolult receptről van szó, azonban ez korántsem így van. Egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság.  Közel-keleti étel, melyet főleg előételként fogyasztanak. Kiadós és pikáns recept, mely szendvicsekbe vagy húsok mellé is tökéletes.

Előkészítés5 mins
Főzés10 mins
Teljes15 mins
Course: Köret
Cuisine: Közel-keleti
Keyword: Csicseriborsó, Hummusz, Szezámmag, Tahini
Adag: 6 adag

Hozzávalók

  • 200 g csicseriborsó konzerv
  • 100 g szezámmag
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 gerezd kisebb fokhagyma
  • fehérbors
  • fél citrom leve
  • 1,5 dl olívaolaj

Elkészítés

  • A szezámmagot közepes lángon egy lábosban megpirítjuk. Kevergessük addig, míg szép zsemleszínű nem lesz.
  • A szépen megpirult szezámmagot tegyük az aprítógépbe, adjunk hozzá egy kevés olívaolajat és keverjük teljesen homogénre. Hogy minél krémesebb legyen a tahini szósz, úgy adhatunk még hozzá olívaolajat.
  • A csicseriborsót és egy kevés levet szintén hozzáadjuk a krémhez. Ezt követően pedig a többi hozzávalót is beletesszük az aprítógépbe, és az egészet teljesen simára összezúzzuk.
    A krémet a csicseriborsó levével és olívaolajjal lazíthatjuk.

Megjegyzés

Amennyiben száraz csicseriborsóból készítjük el a hummuszt, úgy azt egy éjszarára beáztatjuk majd kb. fél óráig főzzük sós vízben. Amennyiben nem áztatjuk be, úgy kb. másfél óráig kell főzni a csicseriborsót, hogy kellően megpuhuljon. Konzerv csicseriborsó esetén ez a folyamat kihagyható.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..