Tükörtojás sült sonkával

  • - május 28, 2018
  • Kedvelés!
Tükörtojás sült sonkával
Tükörtojás sült sonkával
Előkészítés
1 perc
Főzés
4 perc
Teljes idő
5 perc
 

Reggelire a tojás kellő energiával tölt fel. Elkészítése ezerféleképpen történhet, szinte csak a fantáziádra van bízva, hogy mivel turbózod fel. A legegyszerűbb és a leggyorsabban elkészíthető reggeli recept, mely még egészséges is. Ha egy igazán kiadós reggelire vágysz süss mellé sonkát.

Fogás: Reggeli
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Reggeli, Sonka, Tojás
Adag: 1 adag
Hozzávalók
  • 2 db tojás
  • 2 szelet sonka
  • bors
Elkészítés
  1. Kevés olajon kezdjük el sütni a szeletelt sonkát, és pirítsuk addig még szép színe nem lesz. Ha a sonka elkészült vegyük ki a tányérra.

  2. Törjük fel a tojásokat a serpenyőbe, melyben előzőleg a sonkákat készítettük. Szórjuk meg sóval és borssal, vagy akár kedvenc fűszer keverékedet is használhatod.

  3. A tojásokat keverés nélkül készre sütjük 3-4 perc alatt alacsony lángon. A tökéletes tükörtojás esetében a fehérje teljesen megsül, viszont a sárgája folyós marad.

Megjegyzés

A tojásokat egy alacsony falú pohárba előre feltörheted külön, így egyszerűbb a serpenyőbe tenni.
Kicsit olajozd be a serpenyőt és szórd meg sóval, majd erre törd a tojásokat, így elkerülheted, hogy azok foltosak legyenek.
Ha jobban szereted a tükörtojást úgy, hogy teljesen át van sülve mindkét oldalról, akkor egy spatula segítségével fordítsd meg és süsd át a másik oldalát is.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..