A babot pár órára, de javasolt egész éjszakára beáztatni.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben kevés olajat hevítünk, melyen üvegesre pirítjuk a hagymát, majd adjuk hozzá a felaprított zöldségeket és 3-4 percig pároljuk.
A kolbászt szintén vágjuk fel karikákra és tegyük a zöldségekhez. Kissé pirítsuk át, majd adjuk hozzá a beáztatott, lecsöpögtetett babot.
Ezt követően öntsük fel vízzel, hogy bőven ellepjen mindent, végül sózzuk és fűszerezzük ízlés szerint. Az erőteljesebb íz kedvéért gulyásleveskockát és adhatunk hozzá.
Ha a bab már megpuhult, készítsük el a rántást a leveshez. Egy kisebb tálba olvasszuk fel a vajat vagy zsírt. Adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk át. Szórjunk bele 1 teáskanál pirospaprikát, keverjük össze, majd engedjük fel kevés hideg vízzel. Kezdjük kikeverni csomómentesre, közben adjunk hozzá fél merőkanállal a leves levéből is, végül állandó kevergetés közben adjuk a rántást a leveshez. 2-3 perc alatt összeforraljuk.
Néhány kanál tejföllel megbolondítjuk, és friss kenyérrel tálaljuk.