Leves

Fűszeres füstölt bableves kolbásszal

 

Print

Fűszeres füstölt bableves kolbásszal

Testes, füstölt bableves kolbásszal, melynek elfogyasztása után már biztos, hogy kihagyod a következő fogást.
Course Főétel, Leves
Cuisine Magyar
Keyword Bab, Füstölt íz, Fűszeres étel, Kolbász, Leves
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 8 adag

Ingredients

  • 50 dkg száraz bab (javasolt előző este beáztatni)
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt kolbász vagy lecsókolbász
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 1 db gulyásleveskocka
  • 3 l víz
  • tejföl a tálaláshoz

Instructions

  • A babot pár órára, de javasolt egész éjszakára beáztatni.
  • A zöldségeket megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén felaprítjuk.
  • Egy nagyobb edényben kevés olajat hevítünk, melyen üvegesre pirítjuk a hagymát, majd adjuk hozzá a felaprított zöldségeket és 3-4 percig pároljuk.
  • A kolbászt szintén vágjuk fel karikákra és tegyük a zöldségekhez. Kissé pirítsuk át, majd adjuk hozzá a beáztatott, lecsöpögtetett babot.
  • Ezt követően öntsük fel vízzel, hogy bőven ellepjen mindent, végül sózzuk és fűszerezzük ízlés szerint. Az erőteljesebb íz kedvéért gulyásleveskockát és adhatunk hozzá.
  • Ha a bab már megpuhult, készítsük el a rántást a leveshez. Egy kisebb tálba olvasszuk fel a vajat vagy zsírt. Adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk át. Szórjunk bele 1 teáskanál pirospaprikát, keverjük össze, majd engedjük fel kevés hideg vízzel. Kezdjük kikeverni csomómentesre, közben adjunk hozzá fél merőkanállal a leves levéből is, végül állandó kevergetés közben adjuk a rántást a leveshez. 2-3 perc alatt összeforraljuk.
  • Néhány kanál tejföllel megbolondítjuk, és friss kenyérrel tálaljuk.
Nóri

Share
Published by
Nóri

Recent Posts

Céklakrémes tészta juhtúróval

Céklakrémes tészta juhtúróval Nem csupán élénk színű, de ráadásul egészséges, egyszerűen elkészíthető és mutatós étel,…

% nappal ezelőtt

Mézes-mustáros tepsis csirke

Mézes-mustáros tepsis csirke A méz és a mustár tökéletes páros, a csirkét nagyon omlóssá és…

% nappal ezelőtt

Top Pékség és Falatozó

Budapest XXI. kerületében Csepelen 2020-ban nyílt a Top Pékség és Falatozó, ahol az első napoktól…

% nappal ezelőtt

Diós-fügés galette

Diós-fügés galette A galette egy egyszerű omlós vajas tészta, amit a szezonnak megfelelően bármilyen gyümölccsel…

% nappal ezelőtt

Tejszínes fokhagymakrémleves

Tejszínes fokhagymakrémleves Krémesen lágy fokhagymakrémleves ropogós krutonnal, ami nem csupán ízletes, de igazi immunerősítő is.…

% nappal ezelőtt

Lekváros morzsasüti

Lekváros morzsasüti A legegyszerűbb sütemény recept, amely gyors és istenien finom, sőt sokféleképpen variálható is.…

% nappal ezelőtt