Fűszeres füstölt bableves kolbásszal

  • - március 25, 2018
  • Kedvelés!
Fűszeres füstölt bableves kolbásszal

 

Fűszeres füstölt bableves kolbásszal
Előkészítés
15 perc
Főzés
1 óra 15 perc
Teljes idő
1 óra 30 perc
 

Testes, füstölt bableves kolbásszal, melynek elfogyasztása után már biztos, hogy kihagyod a következő fogást.

Fogás: Főétel, Leves
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Bab, Füstölt íz, Fűszeres étel, Kolbász, Leves
Adag: 8 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg száraz bab (javasolt előző este beáztatni)
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt kolbász vagy lecsókolbász
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 1 db gulyásleveskocka
  • 3 l víz
  • tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
  1. A babot pár órára, de javasolt egész éjszakára beáztatni.

  2. A zöldségeket megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén felaprítjuk.

  3. Egy nagyobb edényben kevés olajat hevítünk, melyen üvegesre pirítjuk a hagymát, majd adjuk hozzá a felaprított zöldségeket és 3-4 percig pároljuk.

  4. A kolbászt szintén vágjuk fel karikákra és tegyük a zöldségekhez. Kissé pirítsuk át, majd adjuk hozzá a beáztatott, lecsöpögtetett babot.

  5. Ezt követően öntsük fel vízzel, hogy bőven ellepjen mindent, végül sózzuk és fűszerezzük ízlés szerint. Az erőteljesebb íz kedvéért gulyásleveskockát és adhatunk hozzá.

  6. Ha a bab már megpuhult, készítsük el a rántást a leveshez. Egy kisebb tálba olvasszuk fel a vajat vagy zsírt. Adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk át. Szórjunk bele 1 teáskanál pirospaprikát, keverjük össze, majd engedjük fel kevés hideg vízzel. Kezdjük kikeverni csomómentesre, közben adjunk hozzá fél merőkanállal a leves levéből is, végül állandó kevergetés közben adjuk a rántást a leveshez. 2-3 perc alatt összeforraljuk.

  7. Néhány kanál tejföllel megbolondítjuk, és friss kenyérrel tálaljuk.

Kategóriák
Leves

Ne hagyd ki! véletlen receptek..