Fűszeres füstölt bableves kolbásszal

  • - március 25, 2018
  • Kedvelés!
Fűszeres füstölt bableves kolbásszal

 

Fűszeres füstölt bableves kolbásszal

Testes, füstölt bableves kolbásszal, melynek elfogyasztása után már biztos, hogy kihagyod a következő fogást.
Előkészítés15 mins
Főzés1 hr 15 mins
Teljes1 hr 30 mins
Course: Főétel, Leves
Cuisine: Magyar
Keyword: Bab, Füstölt íz, Fűszeres étel, Kolbász, Leves
Adag: 8 adag

Hozzávalók

  • 50 dkg száraz bab (javasolt előző este beáztatni)
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt kolbász vagy lecsókolbász
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 1 db gulyásleveskocka
  • 3 l víz
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  • A babot pár órára, de javasolt egész éjszakára beáztatni.
  • A zöldségeket megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén felaprítjuk.
  • Egy nagyobb edényben kevés olajat hevítünk, melyen üvegesre pirítjuk a hagymát, majd adjuk hozzá a felaprított zöldségeket és 3-4 percig pároljuk.
  • A kolbászt szintén vágjuk fel karikákra és tegyük a zöldségekhez. Kissé pirítsuk át, majd adjuk hozzá a beáztatott, lecsöpögtetett babot.
  • Ezt követően öntsük fel vízzel, hogy bőven ellepjen mindent, végül sózzuk és fűszerezzük ízlés szerint. Az erőteljesebb íz kedvéért gulyásleveskockát és adhatunk hozzá.
  • Ha a bab már megpuhult, készítsük el a rántást a leveshez. Egy kisebb tálba olvasszuk fel a vajat vagy zsírt. Adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk át. Szórjunk bele 1 teáskanál pirospaprikát, keverjük össze, majd engedjük fel kevés hideg vízzel. Kezdjük kikeverni csomómentesre, közben adjunk hozzá fél merőkanállal a leves levéből is, végül állandó kevergetés közben adjuk a rántást a leveshez. 2-3 perc alatt összeforraljuk.
  • Néhány kanál tejföllel megbolondítjuk, és friss kenyérrel tálaljuk.
Kategóriák
Leves

Ne hagyd ki! véletlen receptek..