Mozzarellával töltött csirkemell

  • - június 14, 2018
  • Kedvelés!
Mozzarellával töltött csirkemell
Mozzarellával töltött csirkemell
Előkészítés
20 perc
Főzés
35 perc
Teljes idő
55 perc
 

Egy igazán könnyen elkészíthető, azonban nem a hagyományos és a megszokott ízvilágot nyújtó recept. Ha valami különlegesebb fogásra vágysz, de nem szeretnél belebonyolódni a részletekbe, akkor próbáld ki a mozzarellával töltött baconbe csavart csirkét. 

Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Csirkemell, Mozzarella
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 2 db csirkemellfilé
  • mozzarella
  • szeletelt bacon
  • bors
  • 2 merőkanál rizs
Elkészítés
  1. A csirkemellfilét felszeleteljük, majd kicsit kiklopfoljuk. (Ehhez javasoljuk, hogy fedjük le folpackkal és úgy klopfoljuk ki.) Ezt követően sózzuk és borsozzuk.

  2. A mozzarellát szintén felszeleteljük és a csirkével befedjük, végül pedig az egészet betekerjük a bacon csíkokkal. Ha szükséges tűzdeljük meg fogpiszkálóval, hogy a mozzarella ne folyjon ki belőle.

  3. Jénai tálba fektetjük a húsokat, kevés olíva olajjal meglocsoljuk, végül pedig előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

  4. Eközben köretként rizst készítünk hozzá. 2 merőkanál riszt kevés olajon megpirítunk, majd dupla annyi, azaz 4 merőkanál langyos vízzel felöntjük, kicsit megkeverjük és sózzuk, végül fedővel lefedjük. Kb. 5 perc után egyszer még megkeverjük, majd alacsonyabb lángon hagyjuk párolódni, míg teljesen meg nem puhul.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..