Mozzarellával töltött csirkemell
Egy igazán könnyen elkészíthető, azonban nem a hagyományos és a megszokott ízvilágot nyújtó recept. Ha valami különlegesebb fogásra vágysz, de nem szeretnél belebonyolódni a részletekbe, akkor próbáld ki a mozzarellával töltött baconbe csavart csirkét.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé
- mozzarella
- szeletelt bacon
- só
- bors
- 2 merőkanál rizs
Elkészítés
- A csirkemellfilét felszeleteljük, majd kicsit kiklopfoljuk. (Ehhez javasoljuk, hogy fedjük le folpackkal és úgy klopfoljuk ki.) Ezt követően sózzuk és borsozzuk.
- A mozzarellát szintén felszeleteljük és a csirkével befedjük, végül pedig az egészet betekerjük a bacon csíkokkal. Ha szükséges tűzdeljük meg fogpiszkálóval, hogy a mozzarella ne folyjon ki belőle.
- Jénai tálba fektetjük a húsokat, kevés olíva olajjal meglocsoljuk, végül pedig előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
- Eközben köretként rizst készítünk hozzá. 2 merőkanál riszt kevés olajon megpirítunk, majd dupla annyi, azaz 4 merőkanál langyos vízzel felöntjük, kicsit megkeverjük és sózzuk, végül fedővel lefedjük. Kb. 5 perc után egyszer még megkeverjük, majd alacsonyabb lángon hagyjuk párolódni, míg teljesen meg nem puhul.