Tárkonyos csirkeragu leves

  • - március 24, 2018
  • Kedvelés!
Tárkonyos csirkeragú leves

 

Tárkonyos csirkeragu leves

A ragulevesek közül az egyik legnépszerűbb, zöldség dús leves.
Előkészítés30 minutes
Főzés30 minutes
Teljes1 hour
Course: Leves
Cuisine: Magyar
Keyword: Leves, Tárkony, Tejszín, Zöldséges

Hozzávalók

  • 1 db csirkemell filé
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kozerv gomba
  • 1 db leveskocka
  • tárkony
  • bors
  • petrezselyem
  • 2 liter víz (kb)
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1/2 db citrom leve

Elkészítés

  • A csirkemellet felkockázzuk. A hagymát és a zöldségeket megpucoljuk és felaprítjuk.
  • Olajon a hagymát megpirítjuk, rádobjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a csirkemell darabokat és fehéredésig pirítjuk.
  • Ha már a csirkemell teljesen kifehéredett, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, 5-10 percig pároljuk, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.
  • A tejfölt külön tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Ezt követően adunk hozzá 1-2 merőkanál forró levest, majd ismét elkeverjük, végül a leveshez adjuk.
  • Belefacsarjuk a fél citrom levét, és ízlés szerint fűszerezzük, ha szükséges.
Kategóriák
Ragulevesek

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..