Tárkonyos csirkeragu leves
A ragulevesek közül az egyik legnépszerűbb, zöldség dús leves.
Hozzávalók
- 1 db csirkemell filé
- 4 evőkanál olaj
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 kozerv gomba
- 1 db leveskocka
- tárkony
- só
- bors
- petrezselyem
- 2 liter víz (kb)
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl
- 1/2 db citrom leve
Elkészítés
- A csirkemellet felkockázzuk. A hagymát és a zöldségeket megpucoljuk és felaprítjuk.
- Olajon a hagymát megpirítjuk, rádobjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a csirkemell darabokat és fehéredésig pirítjuk.
- Ha már a csirkemell teljesen kifehéredett, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, 5-10 percig pároljuk, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.
- A tejfölt külön tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Ezt követően adunk hozzá 1-2 merőkanál forró levest, majd ismét elkeverjük, végül a leveshez adjuk.
- Belefacsarjuk a fél citrom levét, és ízlés szerint fűszerezzük, ha szükséges.