Tárkonyos csirkeragu leves

  • - március 24, 2018
  • Kedvelés!
Tárkonyos csirkeragú leves

 

Tárkonyos csirkeragu leves
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Teljes idő
1 óra
 

A ragulevesek közül az egyik legnépszerűbb, zöldség dús leves.

Fogás: Leves
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Leves, Tárkony, Tejszín, Zöldséges
Hozzávalók
  • 1 db csirkemell filé
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 marék zöldborsó
  • zeller
  • petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • fokhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 db leveskocka
  • tárkony
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 liter víz
Elkészítés
  1. A csirkemellet felkockázzuk. A hagymát és a zöldségeket megpucoljuk és felaprítjuk. Olajon a hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemell darabokat és fehéredésig pirítjuk.

  2. Ha már a csirkemell teljesen kifehéredett, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, 5-10 percig pároljuk, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük.

  3. A tejszínt külön tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Ezt követően adunk hozzá 3 merőkanál forró levest, majd ismét elkeverjük, végül a leveshez adjuk. A leveshez adjuk a petrezselymet, a citrom levét és pár percig összefőzzük.

Kategóriák
Ragulevesek

Ne hagyd ki! véletlen receptek..