Túró alapú pizza
A pizzát mindenki szereti, így ha diétázunk, akkor talán az édesség mellett ez a második étel, amiről valóban nehéz lemondani. A fogyókúrádat immár kiegészítheted ezzel a túró alapú pizzával, így kedvencedről nem kell többé lemondanod. Igazán isteni és ízletes, bár mégis eltér az igazi pizzától, hiszen ez kevésbé hízlal, így egészségesebb is, és ezzel sokkal több hasznos táplálékhoz juthatsz.
Adag: 2 adag
Hozzávalók
- 250 g túró
- 1 evőkanál zabpehely
- 4 evőkanál zabkorpa
- 1 egész tojás
- só
- bors
- oregánó
Elkészítés
- A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, majd jól dolgozzuk össze. Ha a tészta összeállt, akkor kb. 10 percre tegyük hűtőbe és hagyjuk pihenni.
- Vegyünk egy tepsit vagy pizza sütőformát, kenjük ki kevés olajjal, majd helyezzük rá a sütőpapírt. Ezt követően szépen és egyenletesen oszlassuk el rajta a tésztát, majd süssük elő a pizzatésztát kb. 15 percig 200 fokra előmelegített sütőben.
- Ha tészta félig megsült, jöhetnek a feltétek, melyeket ízlésünk szerint tehetünk rá (pizzakrém, sonka, szalámi, paradicsom, olívabogyó, paprika, sajt stb).
- Ha minden jóval ízesítettük a tészta tetejét, akkor végezetül tegyük vissza a 200 fokos sütőbe és süssük tovább kb. 20 percig.