Tejszínes fokhagymakrémleves

  • - szeptember 3, 2022
  • Kedvelés!
Tejszínes fokhagymakrémleves

Tejszínes fokhagymakrémleves

Krémesen lágy fokhagymakrémleves ropogós krutonnal, ami nem csupán ízletes, de igazi immunerősítő is.
Előkészítés10 mins
Főzés30 mins
Teljes40 mins
Course: Ebéd, Leves
Cuisine: Magyar
Keyword: Fokhagyma, Krémleves, Leves
Adag: 6 adag

Hozzávalók

  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 8 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

  • A vöröshagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel. A fokhagymát szedjük gerezdjeire és szintén pucoljuk meg.
  • A hagymákat kevés olajon dinszteljük meg, szórjuk rá a lisztet és öntsük fel az alaplével.
  • Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd alacsonyabb lángon főzzük 30 percig.
  • 30 perc elteltével turmixoljuk össze a levest, öntsük bele a tejszínt és pár perc alatt forraljuk készre.
  • Tálaljuk ropogós krutonnal.

Megjegyzés

A fokhagyma gyors meghámozásához öntsük le a gerezdjeire szedett hagymát forró vízzel. Hagyjuk állni kb. 5 percig, hogy könnyen leváljon a héja.
 
 
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..