Tejszínes fokhagymakrémleves
Krémesen lágy fokhagymakrémleves ropogós krutonnal, ami nem csupán ízletes, de igazi immunerősítő is.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 1 nagy fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 8 dl alaplé
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
- A vöröshagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel. A fokhagymát szedjük gerezdjeire és szintén pucoljuk meg.
- A hagymákat kevés olajon dinszteljük meg, szórjuk rá a lisztet és öntsük fel az alaplével.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd alacsonyabb lángon főzzük 30 percig.
- 30 perc elteltével turmixoljuk össze a levest, öntsük bele a tejszínt és pár perc alatt forraljuk készre.
- Tálaljuk ropogós krutonnal.
Megjegyzés
A fokhagyma gyors meghámozásához öntsük le a gerezdjeire szedett hagymát forró vízzel. Hagyjuk állni kb. 5 percig, hogy könnyen leváljon a héja.
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.